HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöttfärslimpa
topBanner
Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

med rotfrukter och vitlöksyoghurt

Här har vi skapat ett recept på en saftig och smakrik köttfärslimpa smaksatt med oregano, rosmarin, vitlök och vår färdiga kryddblandning som vi kallar för Jorden runt. Köttfärslimpan får sällskap i ugnen av rotfrukter, som sen blandas med salladsmix och toppas med solroskärnor. Köttfärslimpan och rotfruktssalladen serveras med en krämig vitlöksyoghurt.

Allergener:glutenmjölkäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

600 g

Rotfruktsmix

1 st

Rosmarin

2 st

Vitlöksklyfta

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 g

Torkad oregano

60 g

Salladsmix

20 g

Solroskärnor

(Kan innehållanötter, jordnötter, sesam)

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

4 g

Jorden Runt

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 2)

1 msk

Vetemjöl* (steg 2)

½ tsk

Salt* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)642.5601 kcal
Energi (kJ)2688.4712 kJ
Fett27.0645 g
varav mättat10.3 g
Kolhydrater54.5522 g
varav socker26.7 g
Protein39.7685 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Plocka och finhacka rosmarinblad [1 kvist | 2 kvistar]. Spara en vitlöksklyfta (oskalad) till senare och finhacka eller pressa resten. Tärna rotfrukter (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper med vitlöksklyftan. Blanda med olivolja*, hälften av rosmarin, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka.

2

Blanda nötfärs, hackad/pressad vitlök, Jorden runt, panko, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl [1 msk | 2 msk], salt* [½ tsk | 1 tsk], peppar*, oregano och resterande rosmarin i en stor skål.

3

Forma färs till en limpa (4 cm x 2 cm) - forma två limpor för 4 personer.  Placera köttfärslimpa på en ny plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 25 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Köttfärslimpan är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Kläm ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel i en liten skål när rotfrukterna är färdigrostade. Blanda den sedan med yoghurt, en nypa salt* och peppar*.

5

Skölj salladsmix och blanda den med rotfrukter, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar. 

6

Skär köttfärslimpa i tjocka skivor och servera på tallrikar med rotfruktssallad och vitlöksyoghurt. Garnera salladen med solrosfrön.