topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

med rotfrukter och vitlöksyoghurt

Här har vi skapat ett recept på en saftig och smakrik köttfärslimpa smaksatt med oregano, rosmarin, vitlök och vår färdiga kryddblandning som vi kallar för Jorden runt. Köttfärslimpan får sällskap i ugnen av rotfrukter, som sen blandas med salladsmix och toppas med solroskärnor. Köttfärslimpan och rotfruktssalladen serveras med en krämig vitlöksyoghurt.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

600

Rotfruktsmix

1

Rosmarin

2

Vitlöksklyfta

250

Nötfärs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Torkad oregano

60

Salladsmix

20

Solroskärnor

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

1

Vetemjöl (steg 2)

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)643 kcal
Energi (kJ)2688 kJ
Fett27.06 g
varav mättat10.3 g
Kolhydrater54.55 g
varav socker26.7 g
Protein39.77 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Plocka och finhacka rosmarinblad [1 kvist | 2 kvistar]. Spara en vitlöksklyfta (oskalad) till senare och finhacka eller pressa resten. Tärna rotfrukter (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper med vitlöksklyftan. Blanda med olivolja*, hälften av rosmarin, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka.

Blanda färs
2

Blanda nötfärs, hackad/pressad vitlök, Jorden runt, panko, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl [1 msk | 2 msk], salt* [½ tsk | 1 tsk], peppar*, oregano och resterande rosmarin i en stor skål.

Forma köttfärslimpa
3

Forma färs till en limpa (4 cm x 2 cm) - forma två limpor för 4 personer.  Placera köttfärslimpa på en ny plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 25 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Köttfärslimpan är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda vitlöksyoghurt
4

Kläm ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel i en liten skål när rotfrukterna är färdigrostade. Blanda den sedan med yoghurt, en nypa salt* och peppar*.

Förbered rotfruktssallad
5

Skölj salladsmix och blanda den med rotfrukter, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar. 

Servera
6

Skär köttfärslimpa i tjocka skivor och servera på tallrikar med rotfruktssallad och vitlöksyoghurt. Garnera salladen med solrosfrön.