
I kväll serverar vi inget mindre än Lady och Lufsens favorit – pasta med köttbullar i tomatsås. En snabb och enkel middag som går hem hos både stora och små. Vi kokar tagliatelle och toppar den med köttbullar som först brynts och sedan fått koka i en härlig tomatsås med Medelhavsinspirerade kryddor. En sallad med tomat, schalottenlök och rostade pistagenötter blir ett perfekt grönt tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Tagliatelle
(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Ägg, Senap)
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
250 g
Blandfärs
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Köttbuljong
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Ägg, Mjölk)
60 g
Salladsmix
125 g
Körsbärstomater
1 st
Schalottenlök
8 g
Vitlöksflörter
20 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
1.5 dl
Vatten (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 3)
1.5 msk
Smör (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en skål.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Blanda schalottenlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och tillräckligt med vatten för att täcka löken i en liten skål och ställ åt sidan.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda blandfärs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, hälften av Medelhavets Pärla och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar (5 per person) med fuktiga händer och placera dem på en tallrik.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 3–4 min, eller tills brynta.

Tillsätt resterande Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter, köttbuljong, krossade tomater, salt [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1,5 dl | 3 dl] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan.
Sänk till medellåg värme och sjud i 10–15 min, tills sås har tjocknat och köttbullar är genomstekta.
Rör i smör [1,5 msk | 3 msk] och krydda med en nypa salt och peppar.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera körsbärstomater.
Häll av schalottenlök.
Blanda tomater, schalottenlök, pinjenötter, salladsmix, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten. Koka pasta i 2–3 min, tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Lägg upp pasta i skålar och toppa med köttbullar i tomatsås.
Strö över ost och servera med sallad.