Här kommer en nytolkning av korv stroganoff, som ju bekant är en barnvänlig klassiker, och här tar vi ut smaksvängarna för en extraordinär kulinarisk upplevelse. I detta recept smaksätter vi gräddsåsen med Panamat kryddmix, köttbuljong, spenat och worcestershiresås, och låter potatis- och palsternackmoset få färg och smak av färsk gräslök. Resultatet är både inbjudande och svingott, en riktig hit!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Matlagningsgrädde
1
Morot
4
Panamat
1
Gräslök
500
Potatis
1
Palsternacka
200
Korv
4
Köttbuljong
1
Lök
½
Tomatpuré
30
Spenat
2
Vitlöksklyfta
1
Worcestershiresås
(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)
Smör
2
Mjölk
Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala potatis och palsternacka och skär i 2 cm stora bitar. Finhacka gräslök. Koka rotfrukterna i 10-15 min tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt en klick smör*, mjölk* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] och en nypa salt*. Mosa till ett slätt mos, rör ner hälften av gräslöken och sätt på ett lock.
Skiva lök tunt. Grovhacka oskalad morot i små bitar. Skär korv i mindre bitar. Finhacka (eller pressa) vitlök.
Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek korv, morot och lök i 5-6 min tills löken mjuknat och fått lite färg.
Tillsätt vitlök, tomatpuré, Panamat, worcestershiresås och köttbuljong. Rör om och tillsätt matlagningsgrädde. Sjud i 2-3 min tills såsen tjocknat något.
Tillsätt spenat och rör tills den sloknat. Krydda generöst med salt* och peppar* efter smak.
Fördela palsternacksmos och korvgryta mellan era tallrikar. Garnera med den resterande gräslöken.