topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bibimbap

Koreansk bibimbap

med nötkött och ingefärsstekta grönsaker

Denna koreanska nationalrätt har utvecklats och förfinats under 1000 år. Vanliga människor åt bibimbap på nyårskvällen för att bli av med rester inför det nya året - lösningen var helt enkelt att lägga alltsammans i en skål och blanda. Vi behöver dock inget nyår för att ha en anledning till att laga bibimbap. Vår version stoltserar med köttfärs marinerad i vitlök och ingefära, som tillsammans med jasminriset förhöjer smaken på grönsakerna.

Taggar:
Under 650 kcal
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250

Nötfärs

200

Champinjoner

1

Salladslök

2

Morot

1

Ingefära

2

Vitlöksklyfta

12.5

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25

Ketchup

10

Sriracha

60

Spenat

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)628 kcal
Energi (kJ)2629 kJ
Fett18.55 g
varav mättat7 g
Kolhydrater75.38 g
varav socker21.5 g
Protein36.68 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skiva svamp tunt.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Riv morot i långa strimlor med en potatisskalare.

Skölj spenat.

Finriv ingefära och pressa vitlök.

Pickla salladslök
3

Blanda vit salladslök med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] och en nypa salt i en skål. Ställ åt sidan.

Blanda ketchup, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2P] i ytterligare en skål. 

TIPS: Srirachan är stark, så tillsätt försiktigt efter smak!

Fräs grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek morot och svamp i 3-5 min, eller tills mjuka. 

Tillsätt spenat, vitlök och ingefära. Stek i 1 min.

Krydda med salt och peppar, lägg över till en skål och täck över.

Tillsätt köttfärs
5

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, en nypa salt och peppar. Stek i 3-4 min. 

Höj till hög värme och stek i 3 min tills köttet är brynt och krispig.

Ta stekpannan av värme och tillsätt grönsakerna och srirachasåsen. Rör om tills uppvärmt, och smaka av med salt och peppar. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Häll av lagen från salladslöken.

Fördela ris i djupa skålar.

Placera sedan kött, grönsaker och picklad salladslök ovanpå.

Garnera med grön salladslök.