Skip to main content
Bulgogi-inspirerad grillad kyckling & rumpstek

Bulgogi-inspirerad grillad kyckling & rumpstek

4 portioner | testa traditionell koreansk BBQ

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Bulgogi är en koreansk rätt som består av marinerat nötkött som grillas och serveras med olika tillbehör i salladsblad. Här bjuder vi på vår version av denna klassiker, där vi också grillar kyckling och serverar det grillade köttet med jasminris, BBQ-sås, gurka och jordnötter.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Jordnötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

300 g

Rumpstek

10 g

Ingefärspasta

1 st

Sallad

25 ml

Sojasås

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

10 ml

Sesamolja

20 g

Saltade jordnötter

12 ml

Vitvinsvinäger

75 g

Koreansk BBQ-sås

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Vatten till dressing

½ tsk

Socker till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)3650 kJ
Energi (kcal)872 kcal
Fett28 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater76 g
varav socker10.9 g
Kostfiber5.2 g
Protein77.9 g
Salt7 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

1

Värm grillen till hög värme.

Skär kycklingfilé i 2 bitar.

Blanda kyckling, olivolja, salt och chiliflakes i en stor skål. Ställ åt sidan för att marinera.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Koka ris
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

Under tiden, ansa sallad och separera salladsbladen.

Skär gurka i tunna skivor.

Riv eller pressa vitlök och riv ingefära.

Grovhacka jordnötter.

3

Grilla kyckling i 5–7 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Låt vila i foliepaket i 5 min.

Krydda kött med salt och en nypa peppar.

Grilla kött i 3–4 min per sida, eller tills tillagat som du vill ha det. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Blanda sojasås, vatten, vitvinsvinäger, socker, vitlök, ingefära och sesamolja i en liten skål.

TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Grilla rumpstek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

4

Skär rumpstek i tunna skivor mot fibrerna för att behålla mörheten. Toppa med koreansk BBQ-sås.

Skär kyckling i 2 cm breda skivor.

Lägg upp rumpstek, kyckling och tillbehör på tallrikar.

Fyll ett salladsblad med gurka, ris och rumpstek eller kyckling och toppa med sesamsås. Garnera med jordnötter.