Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Bulgogi är en koreansk rätt som består av marinerat nötkött som grillas och serveras med olika tillbehör i salladsblad. Här bjuder vi på vår version av denna klassiker, där vi också grillar kyckling och serverar det grillade köttet med jasminris, BBQ-sås, gurka och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Rumpstek
10 g
Ingefärspasta
1 st
Sallad
25 ml
Sojasås
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
10 ml
Sesamolja
20 g
Saltade jordnötter
12 ml
Vitvinsvinäger
75 g
Koreansk BBQ-sås
1 g
Chiliflakes
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Vatten till dressing
½ tsk
Socker till dressing
Värm grillen till hög värme.
Skär kycklingfilé i 2 bitar.
Blanda kyckling, olivolja, salt och chiliflakes i en stor skål. Ställ åt sidan för att marinera.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
Under tiden, ansa sallad och separera salladsbladen.
Skär gurka i tunna skivor.
Riv eller pressa vitlök och riv ingefära.
Grovhacka jordnötter.
Grilla kyckling i 5–7 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Låt vila i foliepaket i 5 min.
Krydda kött med salt och en nypa peppar.
Grilla kött i 3–4 min per sida, eller tills tillagat som du vill ha det. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Blanda sojasås, vatten, vitvinsvinäger, socker, vitlök, ingefära och sesamolja i en liten skål.
TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Grilla rumpstek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Skär rumpstek i tunna skivor mot fibrerna för att behålla mörheten. Toppa med koreansk BBQ-sås.
Skär kyckling i 2 cm breda skivor.
Lägg upp rumpstek, kyckling och tillbehör på tallrikar.
Fyll ett salladsblad med gurka, ris och rumpstek eller kyckling och toppa med sesamsås. Garnera med jordnötter.