
Fiskfantaster, se hit! Kvällens meny bjuder på torsk med asiatiska smaker i ett recept som är både lättlagat och supersmarrigt. Vi panerar torsk i panko och kokos och steker den gyllene och krispig. Vi kokar också ris och blandar en fräsch pak choi-sallad med äpple och jordnötter. Till sist svänger vi ihop en smakrik sås med vår egen kryddblandning Ginger Ninja, sojasås och sweet chili som vi ringlar över torsken.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Långkornigt vitt ris
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
1 st
Pak choi
1 st
Äpple
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
40 g
Sweet chilisås
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
1 dl
Vatten (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Häll panko och kokos i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper, och krydda med en nypa salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär

Under tiden, finhacka pak choi.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna stavar.
Blanda pak choi, äpple, jordnötter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.

Vispa ihop mjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten skål tills slätt.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Tillsätt sojasås [1/2 påse, 2P], Ginger Ninja, sweet chilisås och smör [1 msk | 2 msk].
Rör i mjölblandning när smöret har smält och sjud i 1–2 min, tills tjocknat. Ta av från värme.

Lägg upp ris i skålar och toppa med fisk och sallad.
Toppa fisk med sås.