topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokospanerad torsk

Kokospanerad torsk

med pak choi-sallad och asiatisk sås

Fiskfantaster, se hit! Kvällens meny bjuder på torsk med asiatiska smaker i ett recept som är både lättlagat och supersmarrigt. Vi panerar torsk i panko och kokos och steker den gyllene och krispig. Vi kokar också ris och blandar en fräsch pak choi-sallad med äpple och jordnötter. Till sist svänger vi ihop en smakrik sås med vår egen kryddblandning Ginger Ninja, sojasås och sweet chili som vi ringlar över torsken.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Fisk
Jordnötter
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

1 st

Pak choi

1 st

Äpple

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

40 g

Sweet chilisås

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3767 kJ
Energi (kcal)900 kcal
Fett33.1 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater105.9 g
varav socker21.2 g
Protein39.5 g
Salt6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Panera fisk
2

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Häll panko och kokos i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper, och krydda med en nypa salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär

Blanda sallad
4

Under tiden, finhacka pak choi.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna stavar.

Blanda pak choi, äpple, jordnötter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.

Laga sås
5

Vispa ihop mjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten skål tills slätt.

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Tillsätt sojasås [1/2 paket, 2P], Ginger Ninja, sweet chilisås och smör [1 msk | 2 msk].

Rör i mjölblandning när smöret har smält och sjud i 1–2 min, tills tjocknat. Ta av från värme.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med fisk och sallad.

Toppa fisk med sås.