Skip to main content
Kallrökt lax-baguette

Kallrökt lax-baguette

med dillvända rotfrukter och senapsdressing

Kvällens middag blir en macka med extra allt! Vi rostar baguette med vitlöksolja i ugnen och fyller den med kallrökt lax, kålrabbi och sallad innan vi serverar den med dillvända rostade rotfrukter och majonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Sulfiter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

60 g

Salladsmix

1 st

Gurka

500 g

Potatis

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Senap, Ägg, Sulfiter)

2 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Schalottenlök

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till rotfrukter

2 msk

Olja till dressing

2 msk

Olja till bröd

Näringsvärden

Energi (kJ)4463 kJ
Energi (kcal)1067 kcal
Fett51.5 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater127.7 g
varav socker11.9 g
Kostfiber11.7 g
Protein29.4 g
Salt4.4 g
Potassium1150 mg
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Finhacka dill.

Skölj salladsmix.

Blanda dressing
3

Blanda honung- och senapsdressing, olivolja och hälften av dillen i en liten skål.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta baguette
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda olivolja, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Dela baguette på längden, placera den på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vitlöksolja.

Rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispig och gyllene.

Blanda dill & rotfrukter
5

Blanda rostade rotfrukter med resterande dill på plåten.

Servera
6

Fyll baguette med kallrökt lax, honung- och senapsdressing, gurka, schalottenlök och salladsmix.

Servera rotfrukter och majonnäs vid sidan av.