I kväll serverar vi kyckling och ris på ett nytt sätt med en middag fullspäckad av spännande smaker. Vi vänder kycklingen i en marinad med jordnötter och vår egen kryddblandning Vitlöksflörter och steker den gyllene tillsammans med skivad lök medan vi kokar fluffigt vitlöksris. Riset får sedan sällskap av spetskål och gurka i en fräsch sallad som vi serverar tillsammans med den möra kycklingen, asiatisk majonnäs och färsk mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
4 g
Vitlöksflörter
300 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Mynta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Gurka
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Lök
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till marinad
¼ tsk
Salt till sallad
Finhacka (eller pressa) vitlök.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka jordnötter.
Skär lök i tunna skivor.
Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Tillsätt kyckling och vänd runt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och marinad. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene.
Tillsätt lök och stek i ytterligare 4 min, eller tills kyckling är genomstekt och lök mjuk.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finhacka gurka.
Finhacka mynta.
Blanda spetskål, salt, vitlöksris och gurka i en medelstor skål.
Servera rissallad i djupa tallrikar och toppa med kyckling.
Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med mynta.