Skip to main content
Jordnötskyckling och rissallad
Jordnötskyckling och rissallad

Jordnötskyckling och rissallad

med asiatisk majonnäs och färsk mynta

I kväll serverar vi kyckling och ris på ett nytt sätt med en middag fullspäckad av spännande smaker. Vi vänder kycklingen i en marinad med jordnötter och vår egen kryddblandning Vitlöksflörter och steker den gyllene tillsammans med skivad lök medan vi kokar fluffigt vitlöksris. Riset får sedan sällskap av spetskål och gurka i en fräsch sallad som vi serverar tillsammans med den möra kycklingen, asiatisk majonnäs och färsk mynta.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Jordnötter
Gluten
Sesam
Soja
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3381 kJ
Energi (kcal)808 kcal
Fett36 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater77.1 g
varav socker6.7 g
Kostfiber4.5 g
Protein43 g
Kolesterol0.3 mg
Salt3.7 g
Potassium120.3 mg
Calcium26.4 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kyckling
2

Under tiden, finhacka jordnötter.

Skär lök i tunna skivor.

Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Tillsätt kyckling och vänd runt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och marinad. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene.

Tillsätt lök och stek i ytterligare 4 min, eller tills kyckling är genomstekt och lök mjuk.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered grönsaker
4

Finhacka gurka.

Finhacka mynta.

Blanda rissallad
5

Blanda spetskål, salt, vitlöksris och gurka i en medelstor skål.

Servera
6

Servera rissallad i djupa tallrikar och toppa med kyckling.

Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med mynta.