HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Räkrisotto
topBanner
Italiensk räkrisotto

Italiensk räkrisotto

med ugnsrostade körsbärstomater och basilika

Räkrisotto är en smakrik, mättande och lättlagad vardagsmiddag. Kvällens variant är proppad med läckerheter. Körsbärstomater, räkor, spenat, hårdost, basilika... Låter det gott? Så är det bäst att du skyndar dig att provsmaka :)

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:SulfiterKräftdjurSelleriMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 st

Schalottenlök

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Risottoris

150 g

Räkor

(InnehållerSulfiter, KräftdjurKan innehållaMjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

125 g

Körsbärstomater

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 st

Citron

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 portionspåse

Basilika

40 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

4 g

Vitlöksflörter

½ st

Röd chili

Ingår inte i din leverans

6 dl

Vatten

2 msk

Smör

1 tsk

Socker

¼ tsk

Salt

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)585 kcal
Energi (kJ)2449 kJ
Fett19.94 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater68.47 g
varav socker8.4 g
Protein28.04 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök och hälften av vitlöken under omrörning i 1-2 min. Tillsätt risottoris och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min.

2

Rör i vatten [6 dl | 12 dl], Vitlöksflörter och grönsaksbuljong till stekpannan och koka upp. Sänk till medelvärme. Låt riset sjuda i 18-22 min, eller tills buljongen har absorberats, rör om då och då. TIPS: ‘Al dente’ betyder att ris är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

3

Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med balsamvinäger, olivolja, socker [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt och peppar. Baka i ugnen i 15-18 min, tills mjuka.

4

Skölj spenat. Skär chili [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Grovhacka basilika (inklusive stjälk). Skär citron i klyftor. Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av risottons tillagningstid. Stek räkor, chili, en skvätt citronjuice och resterande vitlök i 1-2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

5

Blanda färdigt ris med spenat, körsbärstomater, riven hårdost, en generös skvätt citronjuice, basilika (spara lite till garnering) och smör [1 msk | 2 msk]. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Tillsätt en skvätt vatten om den verkar torr. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaksätt med salt och peppar och smaka igen.

6

Lägg upp risotto i skålar. Toppa med räkor och resterande basilika. Servera med resterande citronklyftor.