topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk räkrisotto

Italiensk räkrisotto

med ugnsrostade körsbärstomater och basilika

Räkrisotto är en smakrik, mättande och lättlagad vardagsmiddag. Kvällens variant är proppad med läckerheter. Körsbärstomater, räkor, spenat, hårdost, basilika... Låter det gott? Så är det bäst att du skyndar dig att provsmaka :)

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfiter
Kräftdjur
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Schalottenlök

2

Vitlöksklyfta

150

Risottoris

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

125

Körsbärstomater

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Citron

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Basilika

40

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4

Vitlöksflörter

½

Röd chili

Ingår inte i din leverans

6

Vatten

2

Smör

1

Socker

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)585 kcal
Energi (kJ)2449 kJ
Fett19.94 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater8.4 g
varav socker8.4 g
Protein28.04 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Fräs ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök och hälften av vitlöken under omrörning i 1-2 min. Tillsätt risottoris och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min.

Koka ris
2

Rör i vatten [6 dl | 12 dl], Vitlöksflörter och grönsaksbuljong till stekpannan och koka upp. Sänk till medelvärme. Låt riset sjuda i 18-22 min, eller tills buljongen har absorberats, rör om då och då. TIPS: ‘Al dente’ betyder att ris är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

Baka körsbärstomater
3

Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med balsamvinäger, olivolja, socker [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt och peppar. Baka i ugnen i 15-18 min, tills mjuka.

Stek räkor
4

Skölj spenat. Skär chili [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Grovhacka basilika (inklusive stjälk). Skär citron i klyftor. Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av risottons tillagningstid. Stek räkor, chili, en skvätt citronjuice och resterande vitlök i 1-2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

Blanda risotto
5

Blanda färdigt ris med spenat, körsbärstomater, riven hårdost, en generös skvätt citronjuice, basilika (spara lite till garnering) och smör [1 msk | 2 msk]. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Tillsätt en skvätt vatten om den verkar torr. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaksätt med salt och peppar och smaka igen.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar. Toppa med räkor och resterande basilika. Servera med resterande citronklyftor.