topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk räkrisotto

Italiensk räkrisotto

med ugnsrostade körsbärstomater och basilika

Räkrisotto är en smakrik, mättande och lättlagad vardagsmiddag. Risotton bakar du i ugnen och tillsätter ingredienser under tiden som riset bakas färdigt. Körsbärstomater, spenat, hårdost, basilika... Låter det gott? Så är det bäst att du skyndar dig att provsmaka :)

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfiter
Kräftdjur
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Schalottenlök

2

Vitlöksklyfta

150

Risottoris

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

125

Körsbärstomater

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Citron

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Basilika

40

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4

Vitlöksflörter

½

Röd chili

Ingår inte i din leverans

5

Vatten (steg 2)

1

Smör (steg 1)

1

Socker (steg 3)

1

Smör (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)585 kcal
Energi (kJ)2449 kJ
Fett19.94 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater8.4 g
varav socker8.4 g
Protein28.04 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform

Instruktioner

Fräs risottoris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja och smör[1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs schalottenlök och hälften av vitlöken i 2-3 min. Tillsätt risottoris, blanda väl och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min.

Baka risotto
2

Tillsätt vatten [5 dl | 10 dl], Vitlöksflörter och grönsaksbuljong till stekpannan. Koka upp, och ta sen av från värme. Lägg över risotto försiktigt till en ugnsform. Täck med folie och baka tills vätskan är absorberad och riset är ‘al dente’, 18-22 min. TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.

Rosta körsbärstomater
3

Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med balsamvinäger, olivolja, socker[1 tsk | 2 tsk], salt och peppar. Tillaga körsbärstomater i ugnen när det återstår 15 min av risottons tillagningstid.

Stek räkor
4

Skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka basilika. Dela citron i klyftor. Skölj spenat. Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna när det återstår 5 min av risottons tillagningstid. Stek räkor, chili och resterande vitlök i 1-2 min på varje sida. Krydda med en nypa salt och peppar.

Blanda risotto
5

Ta ut risotto från ugnen och rör i spenat, rostade körsbärstomater, finriven ost, en generös skvätt citronjuice, basilika (spara lite till garnering) och smör [1 msk | 2 msk]. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Tillsätt sedan lite vatten om risotton känns torr. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaksätt med salt och peppar och smaka igen.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med räkor, resterande basilika. Servera med citronklyftor.