topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kikärtsbowl

Indisk kikärtsbowl

med gult ris och vitlöksyoghurt

Kvällens middag bjuder på en explosion av härliga färger och smaker! Kikärtor ugnsrostas med indisk kryddblandning och serveras med salladsost på en bädd av kokt ris och stekta grönsaker. Snabbsyltad rödlök och svalkande vitlöksyoghurt gör rätten komplett.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

2 st

Morot

1 st

Rödlök

½ st

Zucchini

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

25 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

4 g

Milda Mahal

½ st

Vitlöksklyfta

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Mynta

½ st

Lime

1 paket

Kikärtor

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150 g

Basmatiris

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 3)

½ msk

Smör (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2701 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett18.2 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater91.5 g
varav socker18.2 g
Protein22.2 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Sylta rödlök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär lök i tunna skivor.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda en generös skvätt limesaft, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Vänd i lök i lagen.

Häll vid behov av lag innan servering.  

Rosta kikärtor
2

Häll av och skölj kikärtor.

Blanda kikärtor, aprikoschutney [1/2 paket, 2P], Milda Mahal, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en ugnsform.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills gyllene.

Koka ris
3

Smält smör [1/2 msk | 1 msk] på medelvärme i en medelstor kastrull. Tillsätt Ginger Ninja och stek till väldoftande, 30 sek.

Höj till medelhög värme, tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka under lock på medellåg värme i 10 min.

Ta av kastrullen från värmen och låt ris vila under lock i 10 min.

TIPS: Var försiktig så att du inte bränner kryddblandningen!

Stek grönsaker
4

Under tiden, skär zucchini [1/2 st, 2P] och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja på medelvärme i en stor stekpanna.

Tillsätt zucchini, morot, en nypa salt och peppar och stek i 2–3 min, eller tills mjuka.

Lägg grönsaker ovanpå ångande ris i kastrullen och sätt snabbt tillbaka locket.

Blanda vitlöksyoghurt
5

Plocka myntablad.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om yoghurten är för tjock.

Servera
6

Lägg upp ris på tallrikar och toppa med spenat och kikärtor.

Smula över salladsost [1/2 paket, 2P] och garnera med syltad lök och myntablad.

Ringla över vitlöksyoghurt.