Skip to main content
Snabblagad tofu-korma

Snabblagad tofu-korma

med basmatiris och gurksallad

Korma är en klassisk indisk curry med milda smaker och krämig kokosmjölk. Här gör vi en snabblagad vegetarisk variant med mjuk tofu, på en bädd av fluffigt basmatiris och toppad med sötsyrlig aprikoschutney. Vid sidan av serverar vi en snabbfixad, frisk sallad med morot, gurka och kålrabbi. Smaklig spis!

Taggar:
Supersnabb
Mjölkfri
Allergener:
Soja
Senap
Gluten

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Tofu

(Innehåller: Soja)

150 g

Basmatiris

20 g

Gul currypasta

(Innehåller: Senap)

4 g

Milda Mahal

180 ml

Kokosmjölk

½ st

Gurka

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Mynta & koriander

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten)

50 g

Aprikoschutney

1 st

Citrusfrukt

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2527 kJ
Energi (kcal)604 kcal
Fett22.7 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater92.8 g
varav socker17.7 g
Kostfiber8.1 g
Protein14.1 g
Salt5.1 g
Potassium178.5 mg
Calcium65.2 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, tärna tofu i 2 cm stora bitar. 

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek tofu i 2–3 min, tills brynt. Vänd då och då. 

Tillsätt gul currypasta, sojasås och Milda Mahal och stek i 30 sek, tills väldoftande. 

Rör ner kokosmjölk, salt och vatten. 

Sjud i 4–5 min, tills tjocknat. 

3

Under tiden, grovhacka gurka. 

Skala och grovhacka kålrabbi. 

Halvera citrusfrukt. 

Blanda morot, gurka, kålrabbi, salt och en skvätt citrussaft i en stor skål. 

Riv mynta och koriander i bitar och vänd ner i salladen. 

4

Lägg upp ris och korma i djupa tallrikar. 

Toppa med aprikoschutney.

Servera med sallad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image