Korma är en klassisk indisk curry med milda smaker och krämig kokosmjölk. Här gör vi en snabblagad vegetarisk variant med mjuk tofu, på en bädd av fluffigt basmatiris och toppad med sötsyrlig aprikoschutney. Vid sidan av serverar vi en snabbfixad, frisk sallad med morot, gurka och kålrabbi. Smaklig spis!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
180 g
Tofu
(Innehåller: Soja)
150 g
Basmatiris
20 g
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
4 g
Milda Mahal
180 ml
Kokosmjölk
½ st
Gurka
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Mynta & koriander
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Gluten)
50 g
Aprikoschutney
1 st
Citrusfrukt
1 st
Morot, Julienne
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sallad

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, tärna tofu i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek tofu i 2–3 min, tills brynt. Vänd då och då.
Tillsätt gul currypasta, sojasås och Milda Mahal och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Rör ner kokosmjölk, salt och vatten.
Sjud i 4–5 min, tills tjocknat.
Under tiden, grovhacka gurka.
Skala och grovhacka kålrabbi.
Halvera citrusfrukt.
Blanda morot, gurka, kålrabbi, salt och en skvätt citrussaft i en stor skål.
Riv mynta och koriander i bitar och vänd ner i salladen.
Lägg upp ris och korma i djupa tallrikar.
Toppa med aprikoschutney.
Servera med sallad.