Skäm bort dig själv med en syndigt god middag i grekisk stil. Spröda hemmagjorda pommes kryddade med aromatisk oregano och halloumi stekt i honung och citron är precis så gott som det låter. Ihop med tzatziki och en fräsch sallad med rostade körsbärstomater ringar du in alla grundsmaker, och serverar en exceptionellt god middag på nolltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
125
Körsbärstomater
1
Gurka
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
60
Salladsmix
1
Ekologisk citron
½
Torkad oregano
200
Halloumi
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 1/2 cm tunna pommes. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Lägg pommes på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*. Strö över oregano [1/2 paket, 2P], citronzest, en nypa salt* och peppar*. Blanda och rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Halvera körsbärstomater och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med en generös skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min. Finhacka eller pressa vitlök. Riv hälften av gurkan, och skär resten i skivor eller halvmånar. Skölj salladsmix.
Skär halloumi i två skivor per person.
Pressa ur så mycket vätska som möjligt från den rivna gurkan. Blanda yoghurt, vitlök, riven gurka, en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda skivad gurka, rostade tomater, salladsmix, en skvätt citronjuice och en skvätt olivolja* i en ny skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av pommes tillagningstid. Stek halloumi 2 min på varje sida tills gyllene. Ringla över honung och en skvätt citronjuice när 1 min återstår, och vänd skivorna så de täcks.
Lägg upp oreganopommes, citron- och honungsstekt halloumi och ugnsrostad tomatsallad på tallrikar. Servera med tzatziki och citronklyftor.