Skip to main content
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnötssallad och spröda pommes

4.4
(10,3 tn)

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den knapriga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröda pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

300

Strimlad kycklinglårfilé

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

25

Honung

10

Sesamfrön

20

Jordnötter

40

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

75

Rödkål, förskuren

1

Gurka

½

Chili

20

Asiatisk dressing

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

½

Olivolja (steg 5)

¼

Socker (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)781 kcal
Energi (kJ)3268 kJ
Fett42.3 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater63.9 g
varav socker20.1 g
Protein43.1 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 20-25 minuter, eller tills gyllene. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

Marinera kyckling
2

Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, vitlök och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en bunke. Vänd kyckling i marinaden och låt stå. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Förbered råvaror
3

Skär gurka i 1/2 cm tunna halvmånar. Grovhacka jordnötter. Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt kyckling och marinad, och stek i 4-5 min under regelbunden omrörning, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered sallad
5

Blanda gurka, jordnötter och rödkål i en skål tillsammans med asiatisk dressing, olivolja* [1/2 msk | 1 msk], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa salt* och peppar*. TIPS: Servera dressingen vid sidan av om barnen är kräsna.

Servera
6

Fördela kyckling mellan era tallrikar och skeda över sky från stekpannan. Servera tillsammans med pommes, jordnötssallad och aioli. Garnera salladen med chili om du gillar stark mat.  

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova