HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojamarinerad Kyckling
topBanner
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnötssallad, aioli och pommes

Populär

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.

Allergener:GlutenSojaJordnötterSesamÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Honung

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

2 st

Tomat

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

20 g

Jordnötter

(InnehållerJordnötterKan innehållaSesam, Nötter)

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)720 kcal
Energi (kJ)3014 kJ
Fett36.83 g
varav mättat7 g
Kolhydrater60.69 g
varav socker16.6 g
Protein43.63 g
Salt2.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skala potatis och skär den i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, vitlök och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en bunke. Vänd kyckling i marinaden och låt stå.

3

Skiva tomater. Grovhacka jordnötter. Skölj salladsmix.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Plocka upp kycklingen ur marinaden med en mattång och lägg ner den i stekpannan. Bryn i 3-4 min. Häll marinaden i pannan och låt sjuda tills den har reducerats något, 2-3 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela kycklingen mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera med pommes, jordnötssallad och aioli vid sidan av.