En okomplicerad och supergod middag att samla familjen kring. Vad sägs om saftiga kycklingstrimlor karamelliserade i en hejdundrande god marinad, välsmakande vitlöksris och picklad gurka som ger en frisk smakbrytning. För att skoja till det lite extra toppas rätten med långa strimlor av lila morot och jordnötter som ger en trevlig crunch. Namnam!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Honung
280 g
Gurka
25 ml
Kycklinginnerfilé
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehållersulfiter)20 g
Spenat
1.33 msk
Sojasås
(Innehållergluten, soja)3 dl
Basmatiris
Jordnötter
(Innehållerjordnötter)Vitlöksklyfta
Morot, lila
Smör*
(Innehållermjölk)Vatten*
Finhacka vitlök. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i ca 1 min. Häll i vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt*och koka upp. Rör i ris och sänk till låg värme. Låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från pannan, behåll locket på och låt stå i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
Blanda sojasås, honung, resterande vitlök och en skvätt olivolja* i en skål.
Skär gurka i tunna halvmånar. Grovhacka spenat och jordnötter. Riv morot i långa remsor. Blanda vitvinsvinäger, gurka, en nypa salt*, socker* och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål och ställ åt sidan tills maten är klar. Skär kyckling i tunna strimlor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlor i 6-7 min, vänd dem ofta, tills de fått fin yta och är genomstekta.
Tillsätt marinad till pannan när det återstår ca 4 min av kycklingens tillagningstid. Låt sjuda tills den reducerats något och karamelliserats. Rör ner spenaten i riset när det är färdigkokt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Häll av lagen från den picklade gurkan. Fördela vitlöksris, honungs- och sojamarinerad kyckling, picklad gurka och morotsremsor mellan era tallrikar. Strö över jordnötter och hugg in.