HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojamarinerad Kyckling
topBanner
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med vitlöksris och jordnötter

En okomplicerad och supergod middag att samla familjen kring. Vad sägs om saftiga kycklingstrimlor karamelliserade i en hejdundrande god marinad, välsmakande vitlöksris och picklad gurka som ger en frisk smakbrytning. För att skoja till det lite extra toppas rätten med långa strimlor av lila morot och jordnötter som ger en trevlig crunch. Namnam!

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:sulfiterglutensojajordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Honung

280 g

Gurka

25 ml

Kycklinginnerfilé

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

20 g

Spenat

1.33 msk

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

3 dl

Basmatiris

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Vitlöksklyfta

Morot, lila

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1497.132 kJ
Energi (kcal)357.8232 kcal
Fett17.7023 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater12.9 g
varav socker11 g
Protein35.962 g
Salt2.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka vitlök. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i ca 1 min. Häll i vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt*och koka upp. Rör i ris och sänk till låg värme. Låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från pannan, behåll locket på och låt stå i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

2

Blanda sojasås, honung, resterande vitlök och en skvätt olivolja* i en skål.

3

Skär gurka i tunna halvmånar. Grovhacka spenat och jordnötter. Riv morot i långa remsor. Blanda vitvinsvinäger, gurka, en nypa salt*, socker* och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål och ställ åt sidan tills maten är klar. Skär kyckling i tunna strimlor på en separat skärbräda.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlor i 6-7 min, vänd dem ofta, tills de fått fin yta och är genomstekta.

5

Tillsätt marinad till pannan när det återstår ca 4 min av kycklingens tillagningstid. Låt sjuda tills den reducerats något och karamelliserats. Rör ner spenaten i riset när det är färdigkokt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Häll av lagen från den picklade gurkan. Fördela vitlöksris, honungs- och sojamarinerad kyckling, picklad gurka och morotsremsor mellan era tallrikar. Strö över jordnötter och hugg in.