Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med vitlöksris och jordnötter

En okomplicerad och supergod middag att samla familjen kring. Vad sägs om saftiga kycklingstrimlor karamelliserade i en hejdundrande god marinad, välsmakande vitlöksris och picklad gurka som ger en frisk smakbrytning. För att skoja till det lite extra toppas rätten med långa strimlor av lila morot och jordnötter som ger en trevlig crunch. Namnam!

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Honung

Gurka

280

Kycklinginnerfilé

25

Vitvinsvinäger

60

Spenat

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100

Basmatiris

1

Gurka, piccolo

20

Jordnötter

3

Vitlöksklyfta

1

Morot

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)295 kcal
Energi (kJ)1233 kJ
Fett12.53 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater11.61 g
varav socker10.5 g
Protein33.44 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka vitlök. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i ca 1 min. Häll i vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt*och koka upp. Rör i ris och sänk till låg värme. Låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från pannan, behåll locket på och låt stå i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

Blanda marinad
2

Blanda sojasås, honung, resterande vitlök och en skvätt olivolja* i en skål.

Pickla gurka
3

Skär gurka i tunna halvmånar. Grovhacka spenat och jordnötter. Riv morot i långa remsor. Blanda vitvinsvinäger, gurka, en nypa salt*, socker* och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en skål och ställ åt sidan tills maten är klar. Skär kyckling i tunna strimlor på en separat skärbräda.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlor i 6-7 min, vänd dem ofta, tills de fått fin yta och är genomstekta.

Karamellisera kycklingen
5

Tillsätt marinad till pannan när det återstår ca 4 min av kycklingens tillagningstid. Låt sjuda tills den reducerats något och karamelliserats. Rör ner spenaten i riset när det är färdigkokt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Häll av lagen från den picklade gurkan. Fördela vitlöksris, honungs- och sojamarinerad kyckling, picklad gurka och morotsremsor mellan era tallrikar. Strö över jordnötter och hugg in.