HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoisin Och Srirachastekt Blandfärs
topBanner
Hoisin- och srirachastekt blandfärs

Hoisin- och srirachastekt blandfärs

med ingefärskokt ris och pannstekt broccoli

Den klassiska köttfärssåsen får en uppgradering av hoisinsås, sojasås, sriracha och broccoli. Spagetti har vi bytt ut med ett spännande ris kokt med vitlök och ingefära. Servera med jordnötter, chili och lime, och överraska familjen med en spännande rätt som kommer att slukas av alla!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:glutensojasesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

250 g

Broccoli

½ st

Ekologisk lime

2 st

Morot

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

30 g

Hoisinsås

(Innehållergluten, soja, sesam)

10 g

Sriracha

250 g

Blandfärs

20 g

Jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

1 g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Vetemjöl (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)718 kcal
Energi (kJ)3003 kJ
Fett26.71 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater80.28 g
varav socker14.2 g
Protein34.63 g
Salt3.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

2

Skär broccoli i små buketter. Skär lime [1/2 st, 2P] i kvartar. Riv morot (oskalad).

3

Blanda kallt vatten* [1/2 dl | 1 dl] och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål tills mjölet är upplöst. Blanda ner hoisinsås, sojasås, och en stor skvätt limejuice. Tillsätt önskad mängd sriracha [1/2 paket, 2P] (den är ganska stark).

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt morot och blandfärs och stek under omrörning tills genomstekt, 4-5 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt broccoli och stek i ytterligare 1-2 min. Rör i såsen, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud tills den har tjocknat, 2-3 min. Stäng av värmen. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp ris i djupa skålar och toppa med hoisin- och srirachastekt köttfärs. Strö över jordnötter och servera resterande limeklyftor. Strö över lite chili flakes om du tycker om stark mat.