Hemlagad schnitzelburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hemlagad schnitzelburgare

Hemlagad schnitzelburgare

med saftig äppelslaw och krispiga pommes

Den krispiga pankopanerade schnitzelburgaren är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig äppelslaw med krispig kål och krämig majo är ett perfekt tillbehör! Och vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemlagade pommes. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:
Enkel
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Panamat

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

500

Potatis

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Strimlad salladsmix

250

Skivad fläskkotlett

1

Äpple

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)930 kcal
Energi (kJ)3892 kJ
Fett36.6 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater109.6 g
varav socker19.7 g
Protein43.5 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Panera kött
2

Blanda panko, Panamat, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppari en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Vänd köttet i ägg, och sen i pankomix. Tryck lätt så pankon fastnar. Ställ åt sidan på en tallrik.

Förbered äppelslaw
3

Skär äpple i tunna skivor. Blanda en skvätt olivolja, salladsmix [1/2 påse, 2P], äpple och hälften av majonnäsen i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Stek schnitzel
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan, när det återstår 10 min av pommesens tillagningstid. Stek schnitzel i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt extra olivolja vid behov. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Värm bullar
5

Dela briochebröd på mitten och värm i ugnen i 3-4 min.

Servera
6

Bre resterande majonnäs på brödet. Toppa med schnitzel och äppelslaw. Servera med pommes och resterande slaw vid sidan av.