HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHemlagad Schnitzelburgare
topBanner
Hemlagad schnitzelburgare

Hemlagad schnitzelburgare

med saftig äppelslaw och krispiga pommes

Populär

Den krispiga pankopanerade schnitzelburgaren är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig äppelslaw med krispig kål och krämig majo är ett perfekt tillbehör! Och vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemlagade pommes. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:senapäggmjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

Briochebröd

(Innehållersenap, ägg, mjölk, glutenKan innehållasesam, soja)

500 g

Potatis

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

75 g

Strimlad salladsmix

250 g

Fläskkotlett, skivad

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)654 kcal
Energi (kJ)2737 kJ
Fett28.77 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater66.36 g
varav socker11.9 g
Protein35.94 g
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga i ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Blanda panko, Panamat, en generös nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Vänd köttet i ägg*, och sen i pankomix. Tryck lätt så pankon fastnar. Ställ åt sidan på en tallrik.

3

Skär äpple i tunna skivor. Blanda en skvätt olivolja*, salladsmix [1/2 påse, 2P], äpple och hälften av majonnäsen i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan, när det återstår 10 min av pommesens tillagningstid. Stek schnitzlar i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Tillsätt extra olja vid behov. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

5

Dela briochebullar på mitten och värm i ugnen i 3-4 min.

6

Bre resterande majonnäs på bullarna. Toppa med schnitzel och äppelslaw. Servera med pommes och resterande slaw vid sidan av.