
Bulgur används ofta i rätter från Mellanöstern. Det liknar couscous, men i bulgur bevaras mer av vetekornen vilket gör det mer fiberrikt. I den här rätten använder vi bulgur som bas i en matig sallad med tranbär, spenat och koriander. Vi steker örtmarinerad fläskkotlett och toppar med citrondressing. Smaklig måltid!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Fläskkotlett, örtmarinerad
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
60 g
Spenat
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
150 g
Haricots verts
1 st
Apelsin
20 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
1 st
Koriander
100 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller: Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till bönor

Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Under tiden, skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 2 cm stora bitar.
Ansa och halvera haricots verts.
Skölj spenat.
Riv korianderblad.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt haricots verts och salt och stek i 3–4 min eller tills mjukt. Lägg över på en tallrik
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en annan stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kött och krydda med en nypa salt. Stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Rör ner tranbär, apelsin, spenat och koriander i bulgur.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Lägg upp bulgursallad, haricots verts och kött i djupa tallrikar.
Ringla över citrondressing.