Skip to main content
Ugnsbakad harissakyckling och grönsaker

Ugnsbakad harissakyckling och grönsaker

med kryddig bulgur och gröna oliver

Vi älskar smarta middagslösningar! Det här är en perfekt vardagsrätt där det mesta tillagas i ugnen. Vi bjuder på harissakryddad kyckling med bulgur som får sällskap av oliver, lök, morot och zucchini och toppas med svalkande yoghurt.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Proteinrik
Enkel att förbereda
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Zucchini

4 g

Harissakrydda

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Buljong

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)

35 g

Oliver

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Souvlaki-kryddmix

(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till bulgur

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)2118 kJ
Energi (kcal)506 kcal
Fett16.4 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater47.1 g
varav socker8.9 g
Kostfiber9.4 g
Protein44.1 g
Salt5.3 g
Potassium57.6 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur, olivolja, buljong och salt. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 9–10 min, eller tills mjukt.

Förbered grönsaker
2

Skär lök i 1 cm breda klyftor.

Skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar.

Ugnsrosta grönsaker
3

Lägg lök, morot och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, souvlaki-kryddmix och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15-20 minuter, eller tills mjukt.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered kyckling
4

Skär kyckling i 2 lika stora halvor på en separat skärbräda.

Krydda den med harissakrydda, salt och en nypa peppar.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillaga kyckling
5

Lägg kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper.

Tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills kycklingen är genomstekt.

Precis före servering, rör ner oliver i bulgur.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, bulgur och grönsaker på tallrikar.

Ringla över yoghurt.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova