
Vi älskar smarta middagslösningar! Det här är en perfekt vardagsrätt där det mesta tillagas i ugnen. Vi bjuder på harissakryddad kyckling med bulgur som får sällskap av oliver, lök, morot och zucchini och toppas med svalkande yoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Lök
1 st
Morot
1 st
Zucchini
4 g
Harissakrydda
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Buljong
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Gluten, Kamut, Khorasanvete, Havre, Råg, Korn)
35 g
Oliver
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Souvlaki-kryddmix
(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)
1 msk
Olja till bulgur
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Tillsätt bulgur, olivolja, buljong och salt. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 9–10 min, eller tills mjukt.

Skär lök i 1 cm breda klyftor.
Skär morot (oskalad) i tunna skivor.
Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar.

Lägg lök, morot och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, souvlaki-kryddmix och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15-20 minuter, eller tills mjukt.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Skär kyckling i 2 lika stora halvor på en separat skärbräda.
Krydda den med harissakrydda, salt och en nypa peppar.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Lägg kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
Precis före servering, rör ner oliver i bulgur.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Lägg upp kyckling, bulgur och grönsaker på tallrikar.
Ringla över yoghurt.