Harissakyckling och grönsaker i ugnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Harissakyckling och grönsaker i ugnen

med kryddig bulgur och gröna oliver

Vi älskar smarta middagslösningar! Det här är en perfekt vardagsrätt där alla ingredienser tillagas i en och samma ugnsform. Vi bjuder på harissakryddad kyckling med bulgur som får sällskap av oliver, rödlök, morot och zucchini och toppas med svalkande yoghurt.

Taggar:
10 min prep
Snabb
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Zucchini

4 g

Harissakrydda

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Kycklingbuljong

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

35 g

Gröna oliver

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Souvlaki-kryddmix

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till bulgur

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2235 kJ
Energi (kcal)534 kcal
Fett19.5 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater40.7 g
varav socker8.7 g
Protein44.4 g
Salt4.7 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en kastrull med vatten och kycklingbuljong.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar.

2

Blanda rödlök, morot, zucchini, souvlaki-kryddmix, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

3

Skär kyckling i 2 lika stora halvor på en separat skärbräda.

Krydda den med harissakrydda, salt och en nypa peppar.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Blanda bulgur, olivolja, oliver, kokt vatten med kycklingbuljong och en nypa salt och peppar i en ugnsform.

5

Tillsätt grönsaker till bulguren och toppa med kyckling.

Tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills kyckligen är genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

6

Lägg upp kyckling, bulgur och grönsaker på tallrikar.

Ringla över yoghurt.