Vi älskar smarta middagslösningar! Det här är en perfekt vardagsrätt där alla ingredienser tillagas i en och samma ugnsform. Vi bjuder på harissakryddad kyckling med bulgur som får sällskap av oliver, rödlök, morot och zucchini och toppas med svalkande yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 st
Zucchini
4 g
Harissakrydda
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Kycklingbuljong
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
35 g
Gröna oliver
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Souvlaki-kryddmix
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till bulgur
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en kastrull med vatten och kycklingbuljong.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Skär morot (oskalad) i tunna skivor.
Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar.
Blanda rödlök, morot, zucchini, souvlaki-kryddmix, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Skär kyckling i 2 lika stora halvor på en separat skärbräda.
Krydda den med harissakrydda, salt och en nypa peppar.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Blanda bulgur, olivolja, oliver, kokt vatten med kycklingbuljong och en nypa salt och peppar i en ugnsform.
Tillsätt grönsaker till bulguren och toppa med kyckling.
Tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills kyckligen är genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp kyckling, bulgur och grönsaker på tallrikar.
Ringla över yoghurt.