
Stilla hungern med dessa ljuvliga räkkakor. Räkkakorna har fått underbar smak av att färsen innehåller en massa goda ingredienser - schalottenlök, citron, persilja och vitlök. Vi serverar våra gyllenstekta räkkakor med rostad potatis, palsternacka och rödbeta, och så toppar vi med en fantastisk dillkräm och extra citron att pressa över!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
300 g
Rotfruktsmix
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Schalottenlök
1 st
Ekologisk citron
1 portionspåse
Bladpersilja
150 g
Räkor
(Innehåller: Kräftdjur)
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 portionspåse
Dill
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Ägg (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad), palsternacka (oskalad) och rödbeta (oskalad) i 1 cm pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper.Blanda med lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*, och rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka. TIPS: Använd två plåtar vid behov.

Riv citronzest [1/2 st, 2P], och skär sen citron i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja (inklusive stjälk). Finhacka schalottenlök. Riv morot (oskalad). Finhacka räkor. TIPS: Ju mindre bitar du hackar räkor i, desto bättre, så blandas de bättre med övriga ingredienser.

Blanda räkor, morot, panko, persilja, citronzest, en skvätt citronjuice, ägg* [1 st | 2 st], schalottenlök, vitlök, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en stor skål. Blanda väl och forma till 2 räkkakor per person, ca 3-4 cm höga. TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme, när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Stek räkkakor i 2-3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. TIPS: Var försiktig när du vänder dem så de inte går sönder.

Finhacka dill. Blanda crème fraiche [½ paket, 2P], en skvätt citronjuice, dill och en nypa salt* och peppar i en liten skål.

Lägg upp rotfrukter och räkkakor på tallrikar. Servera med dillkräm och resterande citronklyftor.