topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt gnocchi

Gyllenstekt gnocchi

med kryddig tomatsås och krispig pangrattato

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, creme fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 g

Chiliflakes

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 st

Vitlöksklyfta

12.5 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

250 g

Körsbärstomater

½ st

Zucchini

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Basilika

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2653 kJ
Energi (kcal)634 kcal
Fett30.7 g
varav mättat15 g
Kolhydrater72.4 g
varav socker7.5 g
Protein18.4 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered pangrattato
1

Finhacka eller pressa vitlök. 

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko [1/2 paket, 2P] och vitlök i 3-4 min, eller tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar, och lägg över till en tallrik. 

Stek gnocchi
2

Hetta upp samma stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt och peppar, och lägg över till en tallrik.

TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar i pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks. 

Förbered grönsaker
3

Halvera körsbärstomater.

Ansa zucchini [1/2 st, 2P], skär i kvartar på längden, och hacka sedan på bredden.

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

 

Stek grönsaker
4

Torka ur stekpannan och hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] på medelhög värme.

Stek rödlök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchinin börjar få färg.

Tillsätt körsbärstomater och Medelhavets Pärla, och stek i 3-4 min.

Koka sås
5

Under tiden, grovhacka basilikablad. Skölj spenat.

Sänk till medelvärme, och tillsätt basilika, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan. Sjud under omrörning i 1-2 min.

Tillsätt spenat, och blanda tills täckt med sås. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp grönsaker i skålar - se till att få med all sås.

Toppa med gnocchi, hyvlad ost, pangrattato och en nypa chili flakes.