
Låt oss fresta med en snabblagad thailändsk currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och lime som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Röd paprika
1
Koriander
1
Morot
1
Ekologisk lime
280
Kycklinginnerfilé
150
Jasminris
20
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
1
Chiliflakes
1
Citrongräs
2
Vitlöksklyfta
200
Kokosmjölk
3
Vatten

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, eller tills genomstekt. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Överför till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär paprika i tunna strimlor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor. Grovhacka koriander. Ansa och skala det yttersta torra bladen från citrongräset. Banka det med baksidan av en träslev för att frigöra eteriska oljor.

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3-4 min, eller tills de har mjuknat. Tillsätt currypasta, vitlök, citrongräs och limezest och koka i 1 min, eller tills det doftar ljuvligt. TIPS: Oroa dig inte för citrongräset, den plockas bort innan servering.

Tillsätt kokosmjölk och kyckling. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat lite. Plocka bort citrongräs och släng. Smaksätt med chili flakes, salt* och peppar*. TIPS: Om barnen inte tycker om stark mat, kan ni krydda med chili flakes på er egen portion. De är ganska starka!

Lägg upp jasminris i skålar. Toppa med kycklingcurry och garnera med koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.

