HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGul Kycklingcurry
topBanner
Gul kycklingcurry

Gul kycklingcurry

med citrongräs & lime

Snabblagad

Låt oss fresta med en snabblagad thailändsk currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och lime som smaksättning tar du kyckling och jasminris till nya höjder. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och knapriga jordnötter och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.

Allergener:jordnöttersenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

150 g

Röd paprika

20 g

Koriander

20 g

Morot

1 st

Jasminris

3.5 dl

Kokosmjölk

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Citrongräs

Vitlöksklyfta

Lime

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2456.1128 kJ
Energi (kcal)587.025 kcal
Fett19.27 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater65.7925 g
varav socker2.5 g
Protein42.8575 g
Salt1.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* i en kastrull. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlor i 4-5 min, eller tills de är genomstekta. Lägg över dem på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

2

Rör ner riset i det kokande vattnet, sätt på ett lock och sänk till låg värme. Låt det sjuda i 12 min. Ta sedan av kastrullen från värmen och behåll locket på i ytterligare 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet* har absorberats.

3

Skär oskalad morot i halvmånar. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Finhacka vitlök. Finhacka citrongräs mycket smått. Riv limezest och dela limen i klyftor. Grovhacka koriander. VIKTIGT: 1) Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten. 2) Citrongräs är ganska fibröst så se till att hacka det extra smått. 

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 3-4 min. Tillsätt currypasta, vitlök, citrongräs och limezest och fräs ca 1 min, tills det doftar ljuvligt.

5

Tillsätt kokosmjölk och kycklingstrimlorna till pannan och rör om. Låt sjuda i 2-3 min tills såsen tjocknat. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela jasminriset och den gula kycklingcurryn mellan era tallrikar. Toppa med koriander och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.