HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrekiska Koftas
topBanner
Grekiska koftas

Grekiska koftas

med nötkött, bulgur och morotstzatziki

Med bara 6 ingredienser är dessa grekiska keftedes busenkla att göra. I denna variant (keftedes är motsvarigheten till köttbullar på grekiska) satsar vi på nötfärs smaksatt med aromatisk vitlök och citron och trär upp dem på träspett för enkel tillagning. Tillaga dem i ugnen som i receptet eller kör dem på grillen om du känner för det. Medan bulgurn sköter sig själv slänger du i vilket fall snabbt och enkelt ihop en läcker tzatziki med det färgglada tillskottet av morötter. Middagen är serverad på 25 - inte dumt alls, eller hur?

Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Köttbuljong

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Vitlöksklyfta

¼ tsk

Citron

3 dl

Nötfärs

Morot

Mynta

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Tomat

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1009.7037 kJ
Energi (kcal)241.325 kcal
Fett3.4035 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater39.0775 g
varav socker1.2 g
Protein10.32 g
Salt1.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och köttbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och låt koka i 2-3 min. Sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan tills maten är redo att serveras.

2

Finhacka vitlök. Riv citronzest så du får en rejäl nypa, dela sedan citronen i klyftor. Blanda nötfärs, panko, ägg*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], citronzest och hälften av vitlöken i en skål. Forma färsen runt träspetten, det bör bli 3 spett per person. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 10-12 min, eller tills de är genomstekta. VIKTIGT: Koftasbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Finriv morot. Finhacka mynta (spara lite till garneringen). Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], morotsriv, mynta, en skvätt citronjuice och resterande vitlök i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Myntan kan lätt ta över, så smaka dig fram till en balans du gillar.

5

Grovhacka tomat. Blanda tomatbitar, salladsmix, en skvätt olivolja, citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. 

6

Fördela bulgur, koftas och sallad mellan era tallrikar. Servera med en klick morotstzatziki och citronklyftor. Garnera med sparad mynta.