HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Grekisk recept
Grekiska koftas

Grekiska koftas

med nötkött, bulgur och morotstzatziki

Med bara 6 ingredienser är dessa grekiska koftas busenkla att göra. I denna variant satsar vi på nötfärs smaksatt med aromatisk vitlök och citron och trär upp dem på träspett för enkel tillagning. Tillaga dem i ugnen som i receptet eller kör dem på grillen om du känner för det. Medan bulgurn sköter sig själv slänger du i vilket fall snabbt och enkelt ihop en läcker tzatziki med det färgglada tillskottet av morötter. Middagen är serverad på 25 - inte dumt alls, eller hur?

Glöm inte att se om ni har träspett hemma!

Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 g

Nötfärs

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Mynta

½ påse

Salladsmix

1 st

Tomat

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

4 g

Köttbuljong

½ st

Citron

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2423 kJ
Energi (kcal)579 kcal
Fett22 g
varav mättat10 g
Kolhydrater49 g
varav socker20 g
Kostfiber9 g
Protein38 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200° C varmluftsfunktion. 

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och köttbuljong i en medelstor kastrull.

Tillsätt bulgur och låt koka i 2-3 min.

Sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan tills maten är redo att serveras.

2

Finhacka vitlök. Riv citronzest så du får en rejäl nypa, dela sedan citronen i klyftor.

Blanda nötfärs, panko, ägg, salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], citronzest och hälften av vitlöken i en skål.

Forma färsen runt träspetten, det bör bli 3 spett per person.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 10-12 min, eller tills de är genomstekta.

VIKTIGT: Koftasbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Finriv morot.

Finhacka mynta, spara lite till garneringen.

Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], morotsriv, en skvätt citronjuice, resterande vitlök och mynta i en skål. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

TIPS: Myntan kan lätt ta över, så smaka dig fram till en balans du gillar.

5

Grovhacka tomat.

Blanda tomatbitar, salladsmix, en skvätt olivolja, citronjuice, en nypa salt och peppar i en salladsskål.

6

Fördela bulgur, koftas och sallad mellan era tallrikar.

Servera med en klick morotstzatziki och citronklyftor. Garnera med resterande mynta.

Smaklig måltid!