Skip to main content
Grekiska blandfärskoftas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiska blandfärskoftas

Grekiska blandfärskoftas

med ugnsstekt potatis och bakad salladsost

I kväll åker vi på en kulinarisk resa till Grekland och lagar pannstekta blandfärskoftas med en utsökt hemmagjord tzatziki. Vi rostar även potatis, rödlök och tomater som vi toppar med grekisk salladsost och persilja.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

4 g

Panamat

2 st

Tomat

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Grekisk ost

1 st

Bladpersilja

½ st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 st

Ägg till koftas

½ tsk

Salt till koftas

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3169 kJ
Energi (kcal)757 kcal
Fett38.6 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater65 g
varav socker9.1 g
Kostfiber6.6 g
Protein38.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.7 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1424.8 mg
Calcium28.2 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Ugnsstek potatis och tomat
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad), rödlök och tomat i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda färs
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Blanda blandfärs, Panamat, ägg, ströbröd, vitlök, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa koftas (3 per person) med fuktiga händer.

Stek koftas
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek koftas i 2–3 min, tills brynta. Vänd då och då.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Koftas är färdiglagade när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda tzatziki
4

Under tiden, riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka med yoghurt, hälften av persiljan och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Tillsätt ost och persilja
5

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, strö över salladsost och rosta resterande tid.

Vänd med resterande persilja när potatisen är färdig.

Servera
6

Lägg upp koftas och rostad potatis, rödlök och tomat på tallrikar.

Toppa med tzatziki.