I kväll drömmer vi oss bort till Grekland! Vi lagar underbara nötfärsbiffar som får perfekt smak av att kryddas med oregano och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Jorden runt. Vi serverar våra biffar med rostad potatis och en fräsch tomatsallad med rödlök och persilja. Och givetvis svänger vi även ihop en ljuvligt krämig tzatziki!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Gurka
400 g
Småpotatis
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ st
Rödlök
2 st
Tomat
225 g
Nötfärs
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
½ g
Torkad oregano
½ st
Vitlöksklyfta
12.5 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 st
Ägg (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].
Grovhacka tomat.
Finhacka persilja.
Blanda tomat, rödlök, persilja, olivolja [1/2 msk | 1 msk], balsamvinäger, salt och peppar i en skål.
Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd [1/2 paket, 2P], Jorden runt och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills de är precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp biffar, potatis, tomatsallad och tzatziki på tallrikar.