Grekisk nötfärsbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk nötfärsbiff

Grekisk nötfärsbiff

med rostad potatis och hemlagad tzatziki

Ikväll drömmer vi oss bort till Grekland och lagar karakteristisk grekisk mat i stor stil! Underbara nötfärsbiffar får perfekt smak av att kryddas med oregano och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Jorden runt. Vi serverar våra biffar med rostad potatis och en fräsch tomatsallad med rödlök och basilika. Och givetvis svänger vi även ihop en ljuvligt krämig tzatziki!

Taggar:
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Gurka

400 g

Småpotatis

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

225 g

Nötfärs

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

½ g

Torkad oregano

½ st

Vitlöksklyfta

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2436 kJ
Energi (kcal)582 kcal
Fett31.6 g
varav mättat14 g
Kolhydrater46 g
varav socker10.1 g
Protein33.3 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Gör tomatsallad
2

Finhacka lök [½ st, 2P].

Grovhacka tomat.

Finhacka basilika.

Blanda tomat, lök, basilika, olivolja [1/2 msk | 1 msk], balsamvinäger, salt och peppar i en skål. 

Forma biffar
3

Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd [1/2 paket, 2P], Jorden runt och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills de är precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda tzatziki
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Riv gurka och använd en ren handduk för att pressa ur vätska.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp biffar, potatis, tomatsallad och tzatziki på tallrikar.