Grekisk nötfärsbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk nötfärsbiff

Grekisk nötfärsbiff

med rostad potatis och hemlagad tzatziki

Ikväll drömmer vi oss bort till Grekland och lagar karakteristisk grekisk mat i stor stil! Underbara nötfärsbiffar får perfekt smak av att kryddas med oregano och vår färdiga kryddblandning som vi kallar Jorden runt. Vi serverar våra biffar med rostad potatis och en fräsch tomatsallad med rödlök och basilika. Och givetvis svänger vi också ihop en ljuvligt krämig tzatziki!

Taggar:
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Vete
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Gurka

400 g

Småpotatis

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

2 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

250 g

Nötfärs

12.5 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

½ g

Torkad oregano

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 st

Ägg (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Mjölk (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)584 kcal
Energi (kJ)2445 kJ
Fett25.3 g
varav mättat10.3 g
Kolhydrater47 g
varav socker22.5 g
Protein37.2 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). 

Halvera potatis (oskalad) och placera den på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Förbered gurka
2

Riv gurka och använd en ren handuk för att pressa ur vätska (eller använd ett durkslag).

Lägg över gurka i en skål och strö över en nypa salt och ställ åt sidan. 

Förbered tomatsallad
3

Finhacka eller pressa vitlök. 

Finhacka rödlök. 

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. 

Finhacka basilika (spara lite till steg 6). 

Blanda tomat, rödlök, basilika, olivolja [1/2 msk | 1 msk], balsamvinäger, salt och peppar i en skål.

Stek biffar
4

Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], panko [1/2 paket, 2P], mjölk [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], Jorden runt och hälften av vitlöken i en stor skål. 

Forma färsen till biffar (1 per pers). 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills de är precis genomstekta. 

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda tzatziki
5

Pressa ur vätska från gurka igen. 

Blanda gurka, yoghurt, peppar och resterande vitlök i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp biffar, potatis, tomatsallad och tzatziki på tallrikar.

Garnera med basilika.