Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig halloumisallad. Vi blandar en sallad bestående av timjanrostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Vi toppar vår sallad med sprödstegt halloumi, vitlöksyoghurt och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
2
Vitlöksklyfta
1
Paprika
1
Sallad
1
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
125
Körsbärstomater
½
Rödlök
200
Halloumi
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Torkad oregano
1
Socker (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
1
Vatten* (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera potatis (oskalad) på längden och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och krydda med oregano, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt en vitlöksklyfta (oskalad) när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Låt färdig potatis svalna något.
Riv citronzest och halvera sen citron. Finhacka eller pressa resterande vitlök. Skär rödlök [1/2 stk, 2P. i tunna skivor. Blanda vatten* [1 msk | 2 msk], olivolja* [1 msk | 2 msk], vitlök, citronjuice [1 msk I 2 msk],
citronzest [1 tsk | 2 tsk], socker* [1 tsk | 2 tsk], och en nypa salt i en liten skål. Rör ner rödlök.
Halvera paprika, kärna ur och skär i ½ cm strimlor. Halvera körsbärstomater. Ansa och grovhacka sallad. Finhacka persilja. Blanda grönsaker och persilja (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*.
Skär halloumi i tunna skivor (3 pr. person). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Stek halloumi i 1-2 min på varje sida, eller tills gyllene.
Häll över citron-vitlöksdressing över den färdiga potatisen på plåten och blanda väl. Blanda den avsvalnade potatisen med salladen. Pressa ut vitlök från skalet, mosa med en gaffel, och blanda med yoghurt i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp potatissallad i skålar. Toppa med halloumi och vitlöksyoghurt. Garnera med resterande persilja