Grekisk zucchiniburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Grekisk zucchiniburgare

med tzatziki & za'atar-palsternackschips

Till kvällens vegetariska burgare har vi hämtat inspiration från det grekiska köket. Vi fyller varma briochebröd med souvlakikryddade zucchinifritters, tomat, sallad och tzatziki och serverar burgarna med za'atarkryddade palsternackschips och majonnäs.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Sesam
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

4 g

Souvlaki-kryddmix

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 g

Torkad oregano

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

2 st

Palsternacka

4 g

Za'atar

(Innehåller: Sesam)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Sallad

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till chips

1 st

Ägg till fritters

1 msk

Mjöl till fritters

¼ tsk

Salt till fritters

¼ tsk

Salt till tzatziki

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3108 kJ
Energi (kcal)743 kcal
Fett30.5 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater96.1 g
varav socker25.8 g
Protein22.1 g
Salt4.7 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala palsternacka i långa band med en potatisskalare och kasta den sista innersta biten.

Placera palsternackschips på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, za'atar, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 10–15, eller tills krispiga.

TIPS: Håll ett öga på chipsen så de inte bränns vid.

2

Under tiden, riv zucchini grovt.

Lägg zucchini i ett durkslag och krydda med en nypa salt. Låt stå i diskhon i 10 min.

Lägg sen zucchini i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Finhacka rödlök.

Blanda zucchini, rödlök, ägg, ströbröd, mjöl, souvlaki-kryddmix, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

3

Riv eller pressa vitlök fint.

Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Portionera ut smet till fritters i stekpannan (2 per person) med en sked.

Platta till fritters med en stekspade tills de är 2 cm tjocka. Stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.

5

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Skär tomat i 1/2 cm tunna skivor.

6

Bre tzatziki på de undre brödhalvorna.

Toppa med sallad, zucchinifritters, tomat och den övre brödhalvan.

Servera med palsternackschips och majonnäs.