Skip to main content
Gratinerad nötfärs- och tortillalasagne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerad nötfärs- och tortillalasagne

Gratinerad nötfärs- och tortillalasagne

med kål- och basilikasallad

Här kommer ett recept som utan tvekan uppskattas av både stora och små! Ta med hela familjen i köket och sväng ihop en krämig lasagne med tortillabröd istället för pasta. Vi steker nötfärs och smaksätter med vitlök, medelhavskryddor och krossade tomater. Sedan varvar vi den med vit ostsås och lager av skurna tortillas och toppar med riven ost som blir till ett gyllene täcke i ugnen. Till sist serverar vi vår lasagne med en snabb kålsallad med smak av basilika.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

2 st

Vitlöksklyfta

225 g

Nötfärs

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Medelhavets Pärla

390 g

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Basilika

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

75 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till sås

½ tsk

Socker till sås

1 dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till bechamel

1 msk

Mjöl till bechamel

2 dl

Mjölk till bechamel

¼ tsk

Salt till bechamel

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3697 kJ
Energi (kcal)884 kcal
Fett55.7 g
varav mättat25.4 g
Kolhydrater60 g
varav socker18.3 g
Protein41.4 g
Salt7 g

Instruktioner

Stek färs
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Krydda färs
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt vitlök, Medelhavets pärla, kycklingbuljong och Vitlöksflörter till stekpannan och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, salt, smör, socker och vatten. Sjud i 5–6 min, eller tills tjocknat.

Laga sås
3

Smält smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Tillsätt mjöl och vispa tills en pasta har formats.

Tillsätt mjölk lite i taget och vispa i 3–4 min, tills tjocknat.

Tillsätt salt, hälften av den rivna osten och en nypa peppar och vispa tills slätt.

Grädda lasagne
4

Häll över hälften av köttfärssåsen i en liten ugnsform.

Skär varje tortilla i 4 lika stora strimlor och lägg hälften i ett lager över köttfärssåsen.

Skeda över resterande köttfärssås och toppa med resterande tortillastrimlor.

Sprid ut vit sås över det sista lagret tortilla och toppa med resterande finriven ost.

Grädda i ugnen i 15–20 min, tills sås bubblar och ost är gyllene.

Blanda kålsallad
5

Under tiden, grovhacka basilika.

Blanda basilika, kål, olivolja och salt i en stor skål.

Servera
6

Låt lasagne svalna något innan servering.

Lägg upp lasagne på tallrikar och servera med kålsallad.