Här kommer ett recept som utan tvekan uppskattas av både stora och små! Ta med hela familjen i köket och sväng ihop en krämig lasagne med tortillabröd istället för pasta. Vi steker nötfärs och smaksätter med vitlök, medelhavskryddor och krossade tomater. Sedan varvar vi den med vit ostsås och lager av skurna tortillas och toppar med riven ost som blir till ett gyllene täcke i ugnen. Till sist serverar vi vår lasagne med en snabb kålsallad med smak av basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
2 st
Vitlöksklyfta
225 g
Nötfärs
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Medelhavets Pärla
390 g
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Basilika
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
75 g
Förskuren spetskål
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Smör till sås
½ tsk
Socker till sås
1 dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till bechamel
1 msk
Mjöl till bechamel
2 dl
Mjölk till bechamel
¼ tsk
Salt till bechamel
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C(varmluft).
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt vitlök, Medelhavets pärla, kycklingbuljong och Vitlöksflörter till stekpannan och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, salt, smör, socker och vatten. Sjud i 5–6 min, eller tills tjocknat.
Smält smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Tillsätt mjöl och vispa tills en pasta har formats.
Tillsätt mjölk lite i taget och vispa i 3–4 min, tills tjocknat.
Tillsätt salt, hälften av den rivna osten och en nypa peppar och vispa tills slätt.
Häll över hälften av köttfärssåsen i en liten ugnsform.
Skär varje tortilla i 4 lika stora strimlor och lägg hälften i ett lager över köttfärssåsen.
Skeda över resterande köttfärssås och toppa med resterande tortillastrimlor.
Sprid ut vit sås över det sista lagret tortilla och toppa med resterande finriven ost.
Grädda i ugnen i 15–20 min, tills sås bubblar och ost är gyllene.
Under tiden, grovhacka basilika.
Blanda basilika, kål, olivolja och salt i en stor skål.
Låt lasagne svalna något innan servering.
Lägg upp lasagne på tallrikar och servera med kålsallad.