Skip to main content
Baconlindad kyckling med ost- och lökfyllning

Baconlindad kyckling med ost- och lökfyllning

med tryffelpotatis och getostsallad

I kväll skämmer vi bort hela familjen med ett riktigt premiumrecept. Vi fyller kyckling med gruyère och karamelliserad lök, lindar den i bacon och steker den knaprig. Under tiden gör vi en ljuvlig getostsallad med päron, rucola, rödbetor och valnötter, och så serverar vi hela härligheten med tryffeldoftande rosmarinpotatis och en kall senapssås.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Milk
Senf
Tree nuts

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Lök

50 g

Riven gruyère

125 g

Bacon, skivor

500 g

Potatis

1 st

Rosmarin

75 ml

Crème fraiche

12 g

Grov senap

40 g

Rucola

1 st

Rödbetor, förkokta

1 st

Päron

100 g

Getost

20 g

Valnötter

8 ml

Tryffelolja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till lök

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)5345 kJ
Energi (kcal)1277 kcal
Fett78.3 g
varav mättat33.9 g
Kolhydrater186.2 g
varav socker132.3 g
Kostfiber37.6 g
Protein67.5 g
Salt5.7 g
Potassium1207.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). 

Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar.
 
Finhacka rosmarin.
 
Lägg potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.   
 
Rosta i ugnen i 2535 min, eller tills mjukt.
 
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt. 

2

Under tiden, halvera lök och skär den i tunna skivor.

Hetta upp olivolja på medelvärme i en stor stekpanna. 
 
Stek lök i 56 min tills mjukt. 
 
Tillsätt vatten, socker och salt och stek i ytterligare 35 min eller tills karamelliserat. Ta av från värme och lägg över löken i en liten skål. 

3

Lägg handen ovanpå kycklingbröst på en ny skärbräda. Skär igenom det på längden med en vass kniv, utan att skära helt igenom. Krydda med salt. 

Vik upp kycklingbröst och fyll med karamelliserad lök och gruyère. Linda de fyllda kycklingbrösten med bacon.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme.
 
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
 
Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugn i 1112 min, eller tills genomstekt. 
 
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Under tiden, skär rödbeta i 2 cm stora bitar.

Skölj rucola. 

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda valnötter, rucola, päron, rödbeta, salt och olivolja i en stor skål. Smula ner getost. 

Blanda crème fraiche och senap i en liten skål. 

Rör ner tryffelolja i potatis precis innan servering. 

6

Lägg upp kyckling, potatis och sallad på tallrikar.

Servera med senapssås.