I kväll skämmer vi bort hela familjen med ett riktigt premiumrecept. Vi fyller kyckling med gruyère och karamelliserad lök, lindar den i bacon och steker den knaprig. Under tiden gör vi en ljuvlig getostsallad med päron, rucola, rödbetor och valnötter, och så serverar vi hela härligheten med tryffeldoftande rosmarinpotatis och en kall senapssås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Lök
50 g
Riven gruyère
125 g
Bacon, skivor
500 g
Potatis
1 st
Rosmarin
75 ml
Crème fraiche
12 g
Grov senap
40 g
Rucola
1 st
Rödbetor, förkokta
1 st
Päron
100 g
Getost
20 g
Valnötter
8 ml
Tryffelolja
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till lök
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Finhacka rosmarin.
Lägg potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjukt.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, halvera lök och skär den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja på medelvärme i en stor stekpanna.
Stek lök i 5–6 min tills mjukt.
Tillsätt vatten, socker och salt och stek i ytterligare 3–5 min eller tills karamelliserat. Ta av från värme och lägg över löken i en liten skål.
Lägg handen ovanpå kycklingbröst på en ny skärbräda. Skär igenom det på längden med en vass kniv, utan att skära helt igenom. Krydda med salt.
Vik upp kycklingbröst och fyll med karamelliserad lök och gruyère. Linda de fyllda kycklingbrösten med bacon.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugn i 11–12 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär rödbeta i 2 cm stora bitar.
Skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda valnötter, rucola, päron, rödbeta, salt och olivolja i en stor skål. Smula ner getost.
Blanda crème fraiche och senap i en liten skål.
Rör ner tryffelolja i potatis precis innan servering.
Lägg upp kyckling, potatis och sallad på tallrikar.
Servera med senapssås.