Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Falafel passar lika bra som mellanmål som sidorätt till lunch eller middag. Här doppar vi de krispiga bollarna i en krämig, vitlöksdoftande yoghurtsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
360 g
Falafel
(Innehåller: Vete, Gluten)
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
½ st
Vitlöksklyfta
¼ tsk
Salt till dressing
Grovhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök, persilja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek falafel i 3–4 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.
Lägg upp falafel i en djup tallrik med yoghurtdressing i botten.