Skip to main content
Falafel och yoghurtdipp

Falafel och yoghurtdipp

Sharingrätt | med vitlök och persilja

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Falafel passar lika bra som mellanmål som sidorätt till lunch eller middag. Här doppar vi de krispiga bollarna i en krämig, vitlöksdoftande yoghurtsås.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

360 g

Falafel

(Innehåller: Vete, Gluten)

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)1765 kJ
Energi (kcal)422 kcal
Fett19.1 g
varav mättat5 g
Kolhydrater39.3 g
varav socker1.6 g
Kostfiber9 g
Protein17.1 g
Salt2.7 g

Instruktioner

1

Grovhacka persilja. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Gör dipp
2

Blanda yoghurt, vitlök, persilja, salt och en nypa peppar i en liten skål. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek falafel i 3–4 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta. 

4

Lägg upp falafel i en djup tallrik med yoghurtdressing i botten.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image