Medelhavsbowl på falafel och bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Medelhavsbowl på falafel och bulgur

med marinerad salladsost och tahinisås

I denna goda bowl har vi samlat smaker och ingredienser med inspiration från Medelhavet. Souvlakikryddad bulgur kombineras med sprödstekt falafel, färska grönsaker, marinerad salladsost och en krämig yoghurtsås med tahini till en färgglad och lättlagad middag.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

240 g

Falafel

(Innehåller: Vete, Gluten)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

4 g

Souvlaki-kryddmix

1 st

Bladpersilja

100 g

Romansallad

1 st

Tomat

1 st

Gurka

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 g

Chiliflakes

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Tahini

(Innehåller: Sesam)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

2 msk

Olja till sallad

1 msk

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2964 kJ
Energi (kcal)708 kcal
Fett37.8 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater62.2 g
varav socker7.2 g
Protein24 g
Salt4.6 g

Instruktioner

1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, souvlaki-kryddmix och salt och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Finhacka persilja.

2

Under tiden, ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.

Skär tomat i klyftor.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

3

Blanda chiliflakes, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Smula ner salladsost i grova bitar och vänd runt.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek falafel i 3–4 min, eller tills genomvarma, gyllene och spröda.

TIPS: Vänd falafel ofta, så de inte bränns vid.

Blanda sås
5

Under tiden, blanda tahini, yoghurt, vatten, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

6

Lägg upp bulgur och grönsaker i skålar och toppa bulgur med falafel.

Toppa sallad med salladsost, ringla tahinisås över falafel och bulgur och garnera med persilja.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image