I denna goda bowl har vi samlat smaker och ingredienser med inspiration från Medelhavet. Souvlakikryddad bulgur kombineras med sprödstekt falafel, färska grönsaker, marinerad salladsost och en krämig yoghurtsås med tahini till en färgglad och lättlagad middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
240 g
Falafel
(Innehåller: Vete, Gluten)
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
4 g
Souvlaki-kryddmix
1 st
Bladpersilja
100 g
Romansallad
1 st
Tomat
1 st
Gurka
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
1 g
Chiliflakes
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Tahini
(Innehåller: Sesam)
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
2 msk
Olja till sallad
1 msk
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, souvlaki-kryddmix och salt och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Finhacka persilja.
Under tiden, ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.
Skär tomat i klyftor.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Blanda chiliflakes, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Smula ner salladsost i grova bitar och vänd runt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek falafel i 3–4 min, eller tills genomvarma, gyllene och spröda.
TIPS: Vänd falafel ofta, så de inte bränns vid.
Under tiden, blanda tahini, yoghurt, vatten, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp bulgur och grönsaker i skålar och toppa bulgur med falafel.
Toppa sallad med salladsost, ringla tahinisås över falafel och bulgur och garnera med persilja.