Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Crostini passar perfekt som tillbehör eller smarrig förrätt och du gör enkelt din egen variant på rostad baguette. Vi toppar med prosciutto, mozzarella, honung och färsk basilika och njuter av varenda tugga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
50 g
Prosciutto
25 g
Honung
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
½ msk
Olja till bröd
¼ tsk
Salt till bröd
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär baguette i 6 skivor på diagonalen.
Placera brödskivor på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Grädda i mitten av ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och rostade.
Halvera prosciuttobitar.
Grovhacka basilika.
Häll av mozzarella och skär den i 6 bitar.
Toppa crostini med mozzarella och prosciutto, ringla över honung och garnera med basilika.
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.