
Dillpanerad sej
med hemlagade pommes och grön äppelsallad
Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majo. Låt oss presentera kvällens meny som bjuder på dillpanerad sej, hemgjorda pommes, och en fantastisk äppelsallad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Vitlöksklyfta
15
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500
Potatis
1
Dill
½
Ekologisk citron
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150
Förskuren spetskål
1
Äpple
1
Bladpersilja
12
Grov senap
(Innehåller Senap)
1
Pumpakärnor
250
Sej
(Innehåller Fisk)
Ingår inte i din leverans
2
Olivolja (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga överst i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.

Finhacka dill. Riv en nypa citronzest och skär sen citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2P], citronzest, vitlök och olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål, och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Torka av fisken med hushållspapper och placera den på en ny plåt med bakplåtspapper. Skeda över paneringen, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar. TIPS: Lite av paneringen kommer att falla av på plåten - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

När det återstår 10 min av pommes tillagningstid, baka fisken i mitten av ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och fisken är precis genomstekt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Finhacka persilja. Blanda spetskål, en skvätt olivolja*, en skvätt citronjuice, och en nypa salt* i en skål. Massera kål i 30 s, eller tills den mjuknat något. Tillsätt äpple, persilja och pumpafrön och blanda väl. TIPS: Tillsätt grov senap om du tycker om det.

Lägg upp dillpanerad sej, pommes och äppelsallad på tallrikar. Strö över resterande panering från plåten. Servera med majonnäs vid sidan av.