HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDillpanerad Sej
topBanner
Dillpanerad sej

Dillpanerad sej

med hemlagade pommes och grön äppelsallad

Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majo. Låt oss presentera kvällens meny som bjuder på dillpanerad sej, hemgjorda pommes, och en fantastisk äppelsallad!

Allergener:GlutenSenapÄggNötterFisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

15 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

½ st

Ekologisk citron

50 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Äpple

(InnehållerÄgg)

1 portionspåse

Bladpersilja

12 g

Grov senap

(InnehållerSenap)

20 g

Pumpakärnor

(InnehållerNötterKan innehållaSesam, Jordnötter)

250 g

Sej

(InnehållerFisk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)729 kcal
Energi (kJ)3049 kJ
Fett39.55 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater61.66 g
varav socker11 g
Protein31.39 g
Salt1.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga överst i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.

2

Finhacka dill. Riv en nypa citronzest och skär sen citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2P], citronzest, vitlök och olivolja* [2 msk | 4 msk] i en skål, och krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Torka av fisken med hushållspapper och placera den på en ny plåt med bakplåtspapper. Skeda över paneringen, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar. TIPS: Lite av paneringen kommer att falla av på plåten - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

4

När det återstår 10 min av pommes tillagningstid, baka fisken i mitten av ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och fisken är precis genomstekt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

5

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Finhacka persilja. Blanda spetskål, en skvätt olivolja*, en skvätt citronjuice, och en nypa salt* i en skål. Massera kål i 30 s, eller tills den mjuknat något. Tillsätt äpple, persilja och pumpafrön och blanda väl. TIPS: Tillsätt grov senap om du tycker om det.

6

Lägg upp dillpanerad sej, pommes och äppelsallad på tallrikar. Strö över resterande panering från plåten. Servera med majonnäs vid sidan av.