HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDill & Citronpanerad Torsk
topBanner
Dill- & citronpanerad torsk

Dill- & citronpanerad torsk

med pommes och grönsallad

Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majo.

Allergener:glutensenapäggfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Tomat

60 g

Salladsmix

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

½ st

Ekologisk citron

250 g

Torsk

(Innehållerfisk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)667 kcal
Energi (kJ)2792 kJ
Fett35.5 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater53.61 g
varav socker5.8 g
Protein31.54 g
Salt0.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis till 1 cm tjocka pommes och placera dessa på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen i 25-30 min.

2

Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och dela citronen i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2P], citronzest, vitlök och en skvätt olivolja* i en bunke tillsammans med en nypa salt* och peppar*. 

3

Dutta torsk torr med hushållspapper och placera den på en ny plåt med bakplåtspapper. Skeda över paneringen, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar. TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

4

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, sätt in torsken på mellersta hyllan i ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och fisken är precis genomstekt. VIKTIGT: Torsken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Skölj salladsmix. Grovhacka tomat. Blanda en skvätt olivolja*, citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt tomat och salladsmix, och vänd salladen. TIPS: Blanda precis innan servering så håller salladsbladen sig fräshare längre.

6

Fördela dill- och citronpanerad torsk, pommes och grönsallad mellan era tallrikar. Strö över den resterande paneringen från plåten och servera med majonnäs vid sidan av.