topBanner
Dill- & citronpanerad torsk

Dill- & citronpanerad torsk

med pommes och grönsallad

Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majo.

Allergener:glutenäggsenapfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

15 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Tomat

60 g

Salladsmix

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

500 g

Potatis

1 påse

Dill

½ st

Citron, ekologisk

250 g

Torsk

(Innehållerfisk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2237 kJ
Energi (kcal)535 kcal
Fett21 g
varav mättat2 g
Kolhydrater54 g
varav socker6 g
Kostfiber5 g
Protein31 g
Kolesterol0 mg
Salt0 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis till 1 cm tjocka pommes och placera dessa på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen i 25-30 min.

2

Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och dela citronen i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2P], citronzest, vitlök och en skvätt olivolja* i en bunke tillsammans med en nypa salt* och peppar*.

3

Dutta torsk torr med hushållspapper och placera den på en ny plåt med bakplåtspapper. Skeda över paneringen, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar.

TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

4

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, sätt in torsken på mellersta hyllan i ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och fisken är precis genomstekt.

VIKTIGT: Torsken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Skölj salladsmix. Grovhacka tomat. Blanda en skvätt olivolja*, citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt tomat och salladsmix, och vänd salladen.

TIPS: Blanda precis innan servering så håller salladsbladen sig fräshare längre.

6

Fördela dill- och citronpanerad torsk, pommes och grönsallad mellan era tallrikar. Strö över den resterande paneringen från plåten och servera med majonnäs vid sidan av.