HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDill & Citronpanerad Lax
topBanner
Dill- & citronpanerad lax

Dill- & citronpanerad lax

med pommes och grönsallad

Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majo.

Allergener:glutenfisksenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 g

Potatis

250 g

Dill

50 g

Ekologisk citron

Vitlöksklyfta

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Laxfilé

(Innehållerfisk)

Tomat

Salladsmix

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)467 kcal
Energi (kJ)1955 kJ
Fett37.67 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater6.32 g
varav socker0.7 g
Protein26.17 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis till 1 cm tjocka pommes och placera dessa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd och tillaga på översta hyllan i ugnen i 25-30 min.

2

Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 st, 2 pers]. Dela citronen i klyftor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2 pers], citronzest, vitlök och en skvätt olivolja* i en bunke tillsammans med en nypa salt* och peppar*. 

3

Dutta laxen torr med hushållspapper och lägg filéerna med skinnsidan nedåt på en ny plåt med bakplåtspapper. Skeda över paneringen, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar. TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

4

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, sätt in laxen på mellersta hyllan i ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och laxen är precis genomstekt. VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

5

Grovhacka tomat medan laxen tillagas i ugnen. Blanda en skvätt olivolja*, citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt tomatbitar och salladsmix, och vänd salladen. TIPS: Blanda precis innan servering så håller salladsbladen sig fräshare längre.

6

Fördela dill- och citronpanerad lax, pommes och grönsallad mellan era tallrikar. Strö över den resterande paneringen från plåten och servera med majonnäs vid sidan av.