I kväll slänger vi ihop en god och lättlagad rätt med kikärtor i huvudrollen. Vi steker kikärtor, morot och lök med curry, ingefära och vitlök och serverar dem med crunchy cashewris, spenatsallad med chili och tomat, och en ljuvlig aprikoschutney.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
2 st
Morot
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Kikärtor
4 g
Goan Xacuti
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
2 st
Tomat
½ g
Chiliflakes
30 g
Spenat
10 g
Ingefärspasta
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Grovhacka cashewnötter. Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2–3 min, eller tills gyllene.
Tillsätt smör [1/2 msk | 1 msk] och låt det smälta på cashewnötterna.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Medan riset kokar, finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Häll av och skölj kikärtor.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kikärtor i 3–4 min, tills de börjar bli brynta.
Tillsätt currypasta, morot och lök och stek i 2–3 min, tills de börjar mjukna.
Tillsätt Goan Xacuti, ingefärspasta, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk] och sjud i 3–4 min, tills grönsaker är mjuka.
Ta av pannan från värme och rör i aprikoschutney [1 msk | 2 msk] och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Under tiden, finhacka tomat.
Skölj och grovhacka spenat.
Blanda tomat, chiliflakes [1/2 paket, 2P], spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med currystekta kikärtor och spenatsallad.
Servera med resterande aprikoschutney.