Currystekta kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currystekta kikärtor

Currystekta kikärtor

med cashewris och söt aprikoschutney

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad rätt med kikärtor i huvudrollen. Vi steker kikärtor, morot och lök med curry, ingefära och vitlök och serverar dem med crunchy cashewris, spenatsallad med chili och tomat, och en ljuvlig aprikoschutney.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

2 st

Morot

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Kikärtor

4 g

Goan xacuti

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

2 st

Tomat

½ g

Chiliflakes

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

10 g

Ingefärspasta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3935 kJ
Energi (kcal)941 kcal
Fett48.4 g
varav mättat20.6 g
Kolhydrater100.2 g
varav socker23.7 g
Protein19.6 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka cashewris
1

Grovhacka cashewnötter. Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2-3 min, eller tills gyllene. 

Tillsätt smör [1/2 msk | 1 msk] och låt det smälta på cashewnötterna. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. 

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Häll av och skölj kikärtor.

Stek kikärtor
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kikärtor i 3-4 min, tills de börjar bli brynta.

Tillsätt currypasta, morot och lök och stek i 2-3 min, tills de börjar mjukna.

Krydda kikärtor
4

Tillsätt Goan Xacuti, ingefärspasta, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk] och sjud i 3-4 min, tills grönsaker är mjuka.

Ta av pannan från värme och rör i aprikoschutney [1 msk | 2 msk] och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Blanda spenatsallad
5

Under tiden, finhacka tomat.

Skölj och grovhacka spenat.

Blanda tomat, chiliflakes [1/2 paket, 2P], spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med currystekta kikärtor och spenatsallad.

Servera med resterande aprikoschutney.