Currystekt köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currystekt köttfärs

Currystekt köttfärs

med stark tomatsallad och söt aprikoschutney

En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Vi steker nötfärs med Curry-on, Goan Xacuti, ingefära och vitlök. När köttet står och puttrar lagar vi en fräsch tomatsallad med koriander och chili. Vi serverar kött och sallad med kokt ris och syrlig aprikoschutney.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

2

Morot

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

250

Nötfärs

4

Goan xacuti

2

Curry-on

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

2

Tomat

1

Koriander

½

Röd chili

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)664 kcal
Energi (kJ)2779 kJ
Fett19.36 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater83.14 g
varav socker30.2 g
Protein35.42 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skiva lök tunt. Riv (oskalad) ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök fint. Riv morot (oskalad) grovt.

Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs under omrörning i 3-4 min, eller tills brynt. Tillsätt morot och lök, och stek i 2 min, eller tills de börjar mjukna.

Smaksätt köttfärs
4

Tillsätt Curry-on, Goan Xacuti, ingefära, vitlök, en nypa salt* och peppar*. Stek i 30 sek. Tillsätt en skvätt vatten* och sojasås. Stek i 3-4 min, eller tills grönsakerna är mjuka. Ta av från värme och blanda ner hälften av aprikoschutney. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Gör tomatsallad
5

Finhacka tomat, koriander och chili [½ st, 2P]. Skölj och grovhacka spenat. Blanda tomat, koriander (spara lite till garnering), chili och spenat med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med kryddig köttfärs, tomatsallad och resterande aprikoschutney. Garnera med koriander.