
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Har du provat att göra egen sushi? Här är ett snabbt och enkelt recept med krispig gurka, krämig färskost, rökt lax och så det klassiska sötsyrliga riset. Ät som mellanmål, eller bjud som förrätt till helgmiddagen!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Gurka
150 g
Jasminris
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
150 g
Färskost
(Innehåller: Mjölk)
3 dl
Vatten till ris
¼ tsk
Salt till ris
2 tsk
Socker till ris

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme.
Rör ner socker och vitvinsvinäger.
Ställ in riset i kylen tills något svalnat, 10–15 min.


Lägg ut gurkbanden på en bit bakplåtspapper så att de överlappar varandra och bildar en rektangel. Sug upp överflödig fukt med hushållspapper.
Bre ett tunt lager färskost över gurkan och fortsätt med ett jämnt lager sushiris.
Lägg lax i en rad i mitten och använd bakplåtspapperet för att försiktigt rulla ihop till en sushirulle.
Skär i lagom stora bitar.
Ställ i kylen tills servering.

Servera sushibitarna på en tallrik.
Toppa med sesamfrön.