BBQ-kryddad kycklingbowl och ris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kryddad kycklingbowl och ris

BBQ-kryddad kycklingbowl och ris

med limedoftande slaw och citrondressing

”Bowl” är egentligen bara ett fint ord för att kombinera massor av goda grejer i en rätt och servera dem i en skål! Här grundar vi med ris, BBQ-kryddad kyckling och limedoftande kålsallad och toppar med koriander, salladslök och krämig citrondressing.

Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

150 g

Långkornigt vitt ris

300 g

Kycklinginnerfilé

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)

1 g

Majs

1 st

Morot

1 st

Lime

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Koriander

1 st

Salladslök

50 ml

Citrondressing med kärnmjölk

(Innehåller: Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till slaw

¼ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2947 kJ
Energi (kcal)704 kcal
Fett19.5 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater89.4 g
varav socker12.5 g
Protein41.6 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris, Jorden Runt och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek majs
2

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, riv morot grovt.

Halvera lime.

Finhacka koriander.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda slaw
4

Blanda morot, kål, majs, en generös skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Stek kyckling
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med BBQ-kryddmix och salt.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling och slaw.

Garnera med koriander och salladslök och ringla över citrondressing.