”Bowl” är egentligen bara ett fint ord för att kombinera massor av goda grejer i en rätt och servera dem i en skål! Här grundar vi med ris, BBQ-kryddad kyckling och limedoftande kålsallad och toppar med koriander, salladslök och krämig citrondressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Jorden Runt
(Innehåller: Ägg, Senap)
150 g
Långkornigt vitt ris
300 g
Kycklinginnerfilé
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)
1 g
Majs
1 st
Morot
1 st
Lime
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Koriander
1 st
Salladslök
50 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller: Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till slaw
¼ tsk
Salt till slaw
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris, Jorden Runt och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Under tiden, riv morot grovt.
Halvera lime.
Finhacka koriander.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda morot, kål, majs, en generös skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med BBQ-kryddmix och salt.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling och slaw.
Garnera med koriander och salladslök och ringla över citrondressing.