
Citronstekt kyckling
med sesamrostade rotfrukter och gurkdressing
Kyckling, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kycklingen, och sen låter vi den sjuda i en underbar citronbuljong med dill. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morot och rödbeta. Gurkan blandar vi med yoghurt till en härlig dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
500
Potatis
1
Palsternacka
1
Rödbeta
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1
Gurka
1
Vitlöksklyfta
½
Citron
300
Kycklingbröstfilé
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4
Vitlöksflörter
1
Morot
1
Dill
Ingår inte i din leverans
1
Smör (steg 5)
½
Vatten (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär palsternacka (oskalad) i kvartar på längden. Tärna potatis (oskalad), rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Blanda rotfrukter, en skvätt olivolja, sesamfrön, salt och peppar på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Finhacka eller pressa vitlök. Riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren kökshanduk. Grovhacka dill. Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Dela varje kycklingbröst i 3 bitar på en separat skärbräda. Blanda kyckling, Vitlöksflörter, en skvätt olivolja och en nypa salt i en skål . VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda gurka och yoghurt i en liten skål. Krydda med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar. Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, dill (spara lite till garnering), en generös skvätt citronjuice och vitlök i en liten skål.
Häll ner citronbuljong och smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan med kyckling, och sjud i 1-2 min.
Lägg upp kyckling, sesamrostade rotfrukter och gurkdressing på tallrikar. Ringla citronbuljong från stekpannan över kycklingen. Servera med resterande citronklyftor och garnera med resterande dill.