Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Förgyll stunderna runt frukostbordet med din egna, hemmagjorda granola! Denna enkla variant med honungsrostade havregryn och hasselnötter blir extra lyxig med kakao och frystorkade jordgubbar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
10 g
Kakaopulver
8 g
Frystorkade jordgubbar
50 g
Honung
40 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
Värm ugnen till 180 ºC/160 °C (varmluft).
Blanda honung och en nypa salt i en stor skål.
Vänd ner havregryn, kako och hasselnötter i skålen.
TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.
Sprid ut granola i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta granola i ugnen i 10–15 min.
Rör om var 5:e minut, tills granolan är jämnt rostad.
Ta ut granolan från ugnen och låt svalna helt.
Vänd ner frystorkade jordgubbar.
TIPS: Granolan blir knaprig och god när den har svalnat helt!
Förvara granolan i en lufttät behållare i upp till 2 veckor.