Skip to main content
Lyxig chokladgranola | Ett frukostmåste
Lyxig chokladgranola | Ett frukostmåste

Lyxig chokladgranola | Ett frukostmåste

375 g/8 portioner | med kakao & frystorkade jordgubbar

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Förgyll stunderna runt frukostbordet med din egen hemmagjorda granola! Denna enkla variant med honungsrostade havregryn och hasselnötter blir extra lyxig med kakao och frystorkade jordgubbar.

Allergener:
Havre
Vete
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Havregryn

(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)

10 g

Kakaopulver

8 g

Frystorkade jordgubbar

50 g

Honung

40 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Gluten, Råg, Korn, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam, Havre)

Näringsvärden

Energi (kJ)2610 kJ
Energi (kcal)624 kcal
Fett21.5 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater84.7 g
varav socker25.8 g
Kostfiber11.4 g
Protein17.2 g
Trans Fat0.2 g

Instruktioner

Blanda granola
1

Värm ugnen till 180 ºC/160 °C (varmluft).

Blanda honung och en nypa salt i en stor skål.

Vänd ner havregryn, kako och hasselnötter i skålen.

TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

Rosta granola
2

Sprid ut granola i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta granola i ugnen i 10–15 min.

Rör om var 5:e minut, tills granolan är jämnt rostad.

Tillsätt jordgubbar
3

Ta ut granolan från ugnen och låt svalna helt.

Vänd ner frystorkade jordgubbar.

TIPS: Granolan blir knaprig och god när den har svalnat helt!

Servera
4

Förvara granolan i en lufttät behållare i upp till 2 veckor.