
Sugen på mexikanskt? Här är receptet för dig. Vi marinerar fisk med chili och citrus och steker den i ugnen. Som tillbehör gör vi en klassisk pico de gallo med tomat och koriander, steker majs och blandar en härlig dressing på majonnäs och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba. Massor av värmande smaker som lyfter vilken vardag som helst!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Lök
½ g
Chiliflakes
25 g
Honung
250 g
Öring
(Innehåller: Fisk)
1 st
Koriander
1 st
Citrusfrukt
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
1 st
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
250 g
Körsbärstomater
½ msk
Olja till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Vatten till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda chiliflakes, honung, citrussaft och hälften av Ay Cajun-ba i en liten skål.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Placera fisk med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Häll över chili-citrusmarinaden och tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Lägg över i en medelstor skål.
Finhacka koriander och lök.
Skär körsbärstomater i kvartar.
Blanda koriander, tomat, lök, en generös skvätt citrussaft, salt och olivolja i en medelstor skål.

Blanda majonnäs, resterande Ay Cajun-ba och vatten i en liten skål.
Fluffa upp riset med en gaffel precis före servering.

Lägg upp ris i djupa tallrikar.
Toppa med majs, pico de gallo och fisk.
Skeda marinad från ugnsformen över fisken.
Servera med cajundressing.