Skip to main content
Chili- och citruskryddad öring
Chili- och citruskryddad öring

Chili- och citruskryddad öring

med hemgjord pico de gallo och stekt majs

Sugen på mexikanskt? Här är receptet för dig. Vi marinerar fisk med chili och citrus och steker den i ugnen. Som tillbehör gör vi en klassisk pico de gallo med tomat och koriander, steker majs och blandar en härlig dressing på majonnäs och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba. Massor av värmande smaker som lyfter vilken vardag som helst!

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lök

½ g

Chiliflakes

25 g

Honung

250 g

Öring

(Innehåller: Fisk)

1 st

Koriander

1 st

Citrusfrukt

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

1 st

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

250 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3393 kJ
Energi (kcal)811 kcal
Fett35.3 g
varav mättat3 g
Kolhydrater95.8 g
varav socker21.4 g
Protein34.5 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda marinad
2

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda chiliflakes, honung, citrussaft och hälften av Ay Cajun-ba i en liten skål.

Ugnsstek fisk
3

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Placera fisk med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Häll över chili-citrusmarinaden och tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Gör pico de gallo
4

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek majs i 45 min, eller tills lätt brynt. Lägg över i en medelstor skål.

Finhacka koriander och lök.

Skär körsbärstomater i kvartar.

Blanda koriander, tomat, lök, en generös skvätt citrussaft, salt och olivolja i en medelstor skål.

Blanda cajundressing
5

Blanda majonnäs, resterande Ay Cajun-ba och vatten i en liten skål.

Fluffa upp riset med en gaffel precis före servering.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar.

Toppa med majs, pico de gallo och fisk.

Skeda marinad från ugnsformen över fisken.

Servera med cajundressing.