Sugen på mexikanskt? Här är receptet för dig. Vi marinerar fisk med chili och citrus och steker den i ugnen. Som tillbehör gör vi en klassisk pico de gallo med tomat och koriander, steker majs och blandar en härlig dressing på majonnäs och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba. Massor av värmande smaker som lyfter vilken vardag som helst!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Lök
½ g
Chiliflakes
25 g
Honung
250 g
Öring
(Innehåller: Fisk)
1 st
Koriander
1 st
Citrusfrukt
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
1 st
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
250 g
Körsbärstomater
½ msk
Olja till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Vatten till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda chiliflakes, honung, citrussaft och hälften av Ay Cajun-ba i en liten skål.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Placera fisk med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Häll över chili-citrusmarinaden och tillaga i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Lägg över i en medelstor skål.
Finhacka koriander och lök.
Skär körsbärstomater i kvartar.
Blanda koriander, tomat, lök, en generös skvätt citrussaft, salt och olivolja i en medelstor skål.
Blanda majonnäs, resterande Ay Cajun-ba och vatten i en liten skål.
Fluffa upp riset med en gaffel precis före servering.
Lägg upp ris i djupa tallrikar.
Toppa med majs, pico de gallo och fisk.
Skeda marinad från ugnsformen över fisken.
Servera med cajundressing.