Kakaochiapudding | Gör i förväg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kakaochiapudding | Gör i förväg

2 portioner | med kokosmjölk & frystorkade jordgubbar

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Chiapudding är perfekt när du vill ha en snabb frukost – den förbereds nämligen kvällen innan. Här smaksätter vi med kakao och kokosmjölk och tillsätter yoghurt för extra krämighet. Det enda du behöver göra på morgonen är att toppa med frystorkade jordgubbar!

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Chiafrön

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

180 ml

Kokosmjölk

10 g

Kakaopulver

25 g

Honung

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

8 g

Frystorkade jordgubbar

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1725 kJ
Energi (kcal)412 kcal
Fett31.2 g
varav mättat19.7 g
Kolhydrater16.4 g
varav socker10.5 g
Protein9.6 g
Salt0.1 g

Instruktioner

1

Blanda chiafrön (30 g), kakao, kokosmjölk, honung och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.

Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.

TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

2

Tillsätt yoghurt till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.

3

Häll upp chiapudding i glas.

4

Toppa chiapudding med frystorkade jordgubbar.