Kvällens goda middagsbowl bjuder på en explosion av underbara färger och smaker. Vi kombinerar bulgur med rostad kyckling och brysselkål och en krispig sallad med rödkål, äpple och päron. Med rostade valnötter och krämig vitlöksdressing på toppen blir den kulinariska upplevelsen komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
150 g
Rödkål, förskuren
1 st
Äpple
½ st
Päron
150 g
Brysselkål
1 portionspåse
Bladpersilja
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen och skär den i tunna skivor.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Placera kyckling på plåten, ringla över en skvätt olivolja och krydda med hälften av Jorden Runt, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills brysselkål är gyllene och kyckling genomstekt.
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, resterande Jorden Runt och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple och päron i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Blanda äpple, päron, rödkål, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök och yoghurt i en liten skål och ställ åt sidan.
Skär färdig kyckling i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.
Grovhacka valnötter.
Rosta valnötter i 2–3 min, eller tills gyllene.
Lägg upp bulgur, sallad och brysselkål i skålar och toppa med kyckling.
Garnera med valnötter och persilja och ringla över vitlöksdressing.